Demirtaş: Ölüye onu yapanların diriye neler yapabileceğini siz düşünün!

Frankfurt'tan İstanbul’a gelen Selahattin Demirtaş, Şırnak’ta Hacı Lokman Birlik'in cenazenin sürüklenmesiyle ilgili konuştu.
Demirtaş: Ölüye onu yapanların diriye neler yapabileceğini siz düşünün!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 22:38:12    

Demirtaş, 'İnsanlık dışı bir olay. İnsanlığın bu kadar ayaklar altına alınması yerlerde sürünmesi gerçekten vahşet boyutunda uygulamalar yapılması normal değil. Başbakanın açıklamaları da tatmin edici olmaktan çok uzak. Neredeyse yerde sürüklenen kişiyi suçlayan ifadelerle başlayan bir cümle kurması ayrıca bir utançtır. O sadece kameraya yansıyan bir vaka. Orada her gün aşağı yukarı benzer olaylar, vakalar yaşanıyor.

'ÖLÜYE ONU YAPANLARIN DİRİYE NELER YAPABİLECEĞİNİ SİZ DÜŞÜNÜN'

Ölüye onu yapanların diriye neler yapabileceğini siz düşünün. Ben burada bütün güvenlik güçleri böyledir bu uygulamaları yapıyor demiyorum. Aşağı yukarı uygulamaları budur. Yıllardır böyledir. Sadece Türkiye’nin batısı bundan haberdar değil. Şimdi görüntüler sadece ortaya çıktı. Bunu nasıl örtbas edeceklerdi. İki müfettiş göndermişler oraya. İçişleri Bakanı'nda haysiyet olsa, onur olsa bugün istifa ederdi zaten seçilmiş biri değil. İstifa eden en azından böyle bir vahşet uygulamasına tepki koyardı. Bunlarda o onur namına bir şey yok. Hükümette bu yok, başbakanda bu yok.' diye konuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü