Leyla Birlik: Hacı'nın infazının sorumlusu TEM Şırnak Müdürü!

Leyla Birlik, Şırnak'ta öldürülen kayınbiraderi Hacı Lokman Birlik'in ölümüyle ilgili İleri'ye konuştu.
Leyla Birlik: Hacı'nın infazının sorumlusu TEM Şırnak Müdürü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 22:32:27    

Leyla Birlik Birlik'e pusu kurulduğunu ve olay yerinde çatışmaya dair kanıt olmadığını ileri sürdü.

İleri'den Meryem Yıldırım'ın haberine göre Birlik ilk olarak söz konusu insanlık dışı muameleyi yapan özel harekat polisleri hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı hakkında konuştu: 'Buraya müfettişler gönderilmiş ama Roboski'de de gönderilmişti, hiçbir giden müfettiş gerçekten işin gerçek yüzünü ortaya çıkarıp bir açıklama yapmadı. Gelen İçişleri müfettişlerinin bir şey yapacaklarına inanmıyorum, hukuku işleteceklerine inanmıyorum. Ama biz hukuku sonuna kadar işleteceğiz. Hesabını soracağız bunun hukuki olarak. Hukuk yoluyla olacak bu. Bugün ilk olarak suç duyurusunda bulunduk. Bu sadece bir kurşunla vurulup öldürülen biri değil. Sağ yakalanıyor, bacağı bağlanıyor. Görgü tanıkları var. Yerdeyken 100'e yakın kurşun atılmış. Vücudu her kurşunda öyle bir tarama olmuş ki yukarı çıkıyormuş.' 

'OLAY YERİNDE ÇATIŞMAYA DAİR KANIT YOK'

Çatışma ve saldırı iddialarına ilişkin ise HDP'li Birlik şunlarla yanıt verdi: 'Olay yerinde hiçbir şey yok. Roket atmış diyorlar, hiçbir şey yok orada. Bulunduğu yerde barikat filan yok. Mahallenin içi de değil. Çıktığı sokak da barikata çok uzak. 

'PUSU KURULMUŞ!'

Birlik Hacı Lokman Birlik'in pusuya düşürüldüğünü söyledi ve devam etti: 'Pusu kurulmuş, pusuya düşürülmüş. İnsanlar da öyle dedi. Pusu kurmuşlardı dediler. Ben Yeşilyurt mahallesindeydim. TEM Şube Müdürü de benim olduğum yerdeydi. Orada ilk kez tanıştık. Keşke de tanışmasaydık. Aynı gece hastanede, cenazenin (Hacı Lokman) başında beni bekleyen kişiydi. 

Hacı Lokman Birlik'in vurulduğu yerde bir gün sonra yine dün gece yine Cizre Mahallesi, Bahçelievler ve Yenimahalle'de eş zamanlı olarak silah sesleri geliyordu. Saldırı gerekçesi 'Hendek'. 

'DAVUTOĞLU AÇIKLAMA DEĞİL, İŞLEM YAPSIN'

Davutoğlu'nun 'görüntüleri tasvip etmemiz mümkün değil' şeklindeki açıklamasına ilişkin de konuşan Birlik 'Açıklama yerine işlem yapmış olsalardı, biz derdik ki evet, o zaman belki inanırdık. Şu haliyle daha önce de bu tarz açıklamalar olmuştur ama sonuç alınmamıştır. Dün eğer İçişleri Bakanı istifa etseydi, Şırnak Valisi görevden alınsaydı, biz gerçekten inanırdık ama bu haliyle ben inanmıyorum.'

İNFAZ GECESİ EKİBİN BAŞINDA OLAN TEM ŞUBE MÜDÜRÜ BAŞSAĞLIĞI DİLEMİŞ

Birlik'in anlattıkları arasında en şaşkınlık verici olanlardan biri ise infazın olduğu geceki ekibin başında olan TEM Şube Müdürü'yle ilgili anlattıkları. Aktarıyoruz: 'Devletten hiç kimseden başsağlığı mesajı almadım. Bir tek TEM Şube'den başsağlı mesajı aldım. Alaylı, dalga geçerek tek başsağlığı mesajı aldığım devlet kurumu TEM'dir. Operasyonun başında o gece bulunan kişidir. İsmi nedir, neyin nesidir hala belli değil. 90'larda burada olduğu söyleniyor. 

'LEYLA HANIM AKRABANIZ DİYE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM'

'TEM müdürü bana başsağlı diledi, gözlerimin içine bakarak, 'Leyla Hanım' dedi, 'Başınız sağolsun, söylemem bunu, akrabanmış, bu yüzden söylüyorum' dedi. Bu şekilde, hitap bu, surat bu, kendi odasında, kendi mekanında bana dalga geçerek bunu söyledi. 

Şırnak TEM Şırnak Şube Müdürüyle Yeşilyurt mahallesinde karşılaştıklarını, aynı gece Cizre'de Hacı Lokman Birlik'in haberini alıp olay yerine gittiğinde kensdisini yine aynı kişinin karşıladığını aktaran vekil, şöyle devam etti: 'Ben kaynımın haberini aldığımda, kaynım olduğunu bilmiyordum, telefon geldi 'Yaralı var koşun' diye. Beni hastane kapısında karşılayan, ben acilin kapısını açmaya çalışırken, göğsünü dayıyıp beni içeri aldırmayan, özel hareketıyla etrafımızı saran, bütün duvarları yumruklamama rağmen beni içeri almayan kişidir. Aynı gece aynı saatte cenazeyi hastaneye getiren kişidir. Ben hastaneye vardığımda aynı gece oradaydı, cenazeyi hastaneye kendisi götürmüştü.'