Hacı Lokman Birlik'i yerde sürükleyen polisler ifade verecek!

Şırnak'ta polisler tarafından cenazesi zırhlı aracın arkasına bağlanarak yerlerde sürüklenen Hacı Lokman Birlik'e dair yürütülen soruşturmada 6 polisin ifadesi alınacak.
Hacı Lokman Birlik'i yerde sürükleyen polisler ifade verecek!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İnfial yaratan Hacı Lokman Birlik'in cesedinin yerde sürüklenmesi ile ilgili  6 polis ifade verecek

DİHA'da yer alan habere göre, savcılığın sadece akrep aracı içerisindeki polisleri soruşturma kapsamına alması avukatların tepkisine neden olurken, isimleri iletilen bu 6 polisin de önümüzdeki hafta savcılığa çağrılarak ifadelerinin alınması bekleniyor.

"SADECE 6 POLİS İSMİ GELMİŞ"

Aile avukatlarından Büşra Demir, görevli tüm polislerin isimleri konusunda emniyet ve savcılığın bilinçli bir politika izlediğini dile getirdi. Demir, "Buradan tam bir ay önce katledildi. İsimler bir gün de gelebilirdi. Biz defalarca talep ettik, ancak isimler verilmedi. Savcılık, 'Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazdığını ancak isimleri göndermediği için ifadeye çağıramıyoruz' diyordu. Gelinen nokta da 6 polis ismi savcılığa iletilmiş. Ancak yeterli değil" dedi.

Savcılığa iletilen 6 polisin Birlik'i sürükleyen akrep içerisinde olan polisler olduğunu ifade eden Demir, "Orada onlarca polis vardı. Biz hepsinin değişik suçlardan yargılanması gerektiğini ifade ettik. O yüzden hepsinin isim listesi gelmeli. Ve hepsi ifade vermeli" dedi.

"FARKLI SUÇLAR VAR"

Savcılığın sadece "kişinin hatırasına hakaret" suçundan soruşturma açtığını da hatırlatan Demir, olayda "kasten adam öldürmek", "işkence", "görevi kötüye kullanma" ve "suçu bildirmeme" gibi değişik çok suçun olduğunu belirtti.

Demir, savcılığın olayı basitleştirse de ortada bir vahşetin söz konusu olduğunu da kaydetti. Demir, "Oradaki tüm polis ve amirler olaya sessiz kalmış. Çok sayıda polis cenaze başında fotoğraf çekiyor. Bu suç işlendiğinde müdahale etmeyen herkes suçludur" diye konuştu.

Olaya dair adil bir yargılamadan pek ümitli olmadıklarını yönündeki kaygılarını da dile getiren Demir, yerel mahkemede sonuç alamamaları halinde uluslararası mahkemelere başvuracaklarını aktardı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü