Yasemin Allen üzerindeki hayvan cesediyle köpek sevdi!

Nişantaşı'nda bir cafede üzerinde kürk adı verilen hayvan cesediyle oturan oyuncu Yasemin Allen köpek görünce yerinden kalkarak köpeği sevmeye başladı. Bazı basın kuruluşları bu çelişkili durumu 'hayvanseverlik' olarak servis etti.
Yasemin Allen üzerindeki hayvan cesediyle köpek sevdi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-22 15:12:32    

Oyuncu Yasemin Allen, önceki gün Nişantaşı'ndaki bir kafede arkadaşlarıyla otururken masadan kalkıp bir köpeği sevdi. Allen'în üzerinde kürk adı verilen hayvan cesedi ile köpeği sevmesi çelişkili bir durum yarattı.

Allen'in üzerinde hayvanların derileri yüzülerek elde edilen kürk bulunmasına rağmen basın kuruluşları Allen'i hayvansever olarak servis etti.

Kürk ve deri endüstrisinde  her yıl milyonlarca kedi ve köpek de sokaktan toplatılarak canlı canlı yüzülüyor. Tabii bu arada çakal, vaşak, karakulak, leopar, kunduz, misk faresi, su samuru, rakun ve fok gibi birçok hayvan da tuzaklarla yakalanıp çiftliklere tıkılmak suretiyle, bel kemiği ve boyun kırma, kesme, tel ile boğma, asma, vajinadan elektrik verme ve kimyasalla zehirleme gibi zalim süreçlerden geçirilerek  katlediliyor.
Kürk çiftliklerinde üretilip, orada doğup ölümü bekleyen hayvanlar daha kaliteli ve kalın kürk elde edilmesi için daracık kafeslerde aç, susuz soğukta bekletiliyor. Ardından hayvanların canlı canlı kürkleri yüzülüyor.
Doğal hayatta özgürce yaşayan hayvanlar ise kimi zaman ayağından kimi zaman burnundan kapana yakalanıyorlar ve korkunç acılı bir bekleme sürecinin ardından canlı canlı derileri yüzülüyor.

Sadece yaban hayvanları değil, kedi ve köpekler de kürkleri için sokaktan ya da barınaklardan toplatılıyor, kaynar suda haşlanıp, bütün kürk hayvanlarında olduğu gibi acımasızca canlı canlı yüzülerek katlediliyorlar.
Deri endüstrisinde kesilen hayvanların vakit kaybetmeden yüzülmeye gönderildiği için, hayvanların bilincinin hâlâ açık olduğu da biliniyor.