Hayvan özgürlüğü aktivistleri ve anarşistler vicdani reddini açıklıyor!

Son dönemler hakim olan savaş ortamı ve bu ortamda insanların ve hayvanların yaşamlarını yitirmesi nedeniyle hayvan özgürlüğü aktivistleri ve anarşistler vicdani ret açıklaması yapma kararı aldı. Vicdani ret açıklaması yapan hayvan özgürlüğü aktivistlerin
Hayvan özgürlüğü aktivistleri ve anarşistler vicdani reddini açıklıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Lice’de, Cizre’de, Silvan’da, Nusaybin’de, Yüksekova’da ve daha birçok bölgede uygulanan sokağa çıkma yasağı  ve savaş ortamı nedeniyle hayvan özgürlüğü aktivistleri ve anarşistler vicdani ret açıklaması gerçekleştirecek. Geçtiğimiz günler hayvan özgürlüğü aktivisti Tahir Yazgılı'nın ardından bir başka hayvan özgürlüğü aktivisti Murat Tiriç de vicdani reddini açıklamıştı.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Son birkaç ay içerisinde, devlet, zaten yıllardır sürdürdüğü savaş ve baskı politikalarını topyekûn bir imha sürecine dönüştürdü. Yüzlerce insan ve hayvan hayatını kaybederken, devletin açtığı savaşın yaralarını sarmak çok kolay olmayacak. Türkiye’de hükûmet tarafından herkesin önüne sanki zorunlu bir gündem malzemesiymiş gibi atılan ve 7 Haziran genel seçimlerinden bu yana bine yakın insan, devletin şiddet ve çatışma ortamı nedeniyle hayatını kaybetti. Kaç hayvanın hayatını kaybettiğini bilmiyoruz bile… Devletin “özel güvenlik bölgesi”, “sokağa çıkma yasağı” gibi tanımlamalarla günlerce sürdürdüğü, insanı çileden çıkaran uygulamalarla, Lice’de, Cizre’de, Silvan’da, Nusaybin’de, Yüksekova’da ve daha birçok yerde insanlar günler boyunca bombalandı, kurşunlandı, en basit yaşamsal ihtiyaçların karşılanması dahi engellendi. Devletin akılalmaz bu uygulamalarını hiçbir şekilde kabul etmedik ve etmeyeceğiz.

Vegan aktivist Tahir Yazgılı vicdani reddini açıkladı!

Çatışmanın, şiddetin, savaşın ve katliamların bizzat devlet eliyle tırmandırıldığı şu günde ve ortamda, birçok sosyal hareket ve farklı mücadele kulvarları arasında yükselen dayanışma ise devleti oldukça korkutuyor. Halk ise, yönetilenler ve yönetenler arasındaki bir çatışmadan ziyade, yönetilenlerin ve ezilenlerin kendi arasında büyüyen bir düşmanlığa sürükleniyor. Bizler anarşistler ve hayvan özgürlükçüler olarak, bu iç savaşın ve militarist kıyım makinesinin bir parçası olmayacağız. Zalimlerin çıkar ve sömürü savaşında ölmektense, devlete, kapitalizme, tekno-endüstriyel uygarlığa karşı, insan-hayvan-doğa diye ayırmadan, topyekûn kurtuluş ve özgürleşme mücadelesinin özneleri olmayı tercih ediyoruz. Bu anlamda devlete, orduya, kapitalizme, hayvan katliamlarına ve ekosoykırıma karşı 28 Kasım 2015 (Cumartesi) saat 13:00’da infiAl’de total/vicdanî retlerimizi açıklıyoruz.

Vegan aktivist Murat Tiriç vicdani reddini açıkladı!

Ayrıca yazılı açıklamaya not düşülerek "Devletin savaşının insan kaynağı olmayı reddedip total/Vicdani retlerini açıklayacak daha fazla yoldaş bizimle iletişime geçebilir. Retlerini bizzat açıklamayacak olan arkadaşlarımız, ret açıklamalarını bizimle paylaşarak etkinlikte okunmasını sağlayabilir." denildi.

Yer: İnfiAl
Adres: Bülbül mah. Turan cad. 36A Tarlabaşı-Beyoğlu-İST.
Tarih: 28 Kasım 2015 Cumartesi
Saat: 13:00

Vehaber Menu