Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandı!

Can Dündar ve Erdem Gül MİT TIR'ları soruşturması kapsamında yargılandıkları mahkemede tutuklandı.
Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedilmişti. MİT TIR’larıyla ilgili haber nedeniyle açılan soruşturmada ifade vermek için bugün Çağlayan Adliyesi’ne gelen Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Can Dündar’la gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül tutuklandı. 

Dündar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında ifade vermeden önce yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın MİT TIR’larıyla ilgili “Silah olsa ne olur olmasa ne olur” sözlerine atıfla, “O halde yayınlansa ne olur yayınlanmasa ne olur” demişti.

Dündar ve Gül, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan’a ‘şüpheli’ sıfatıyla yaklaşık iki saat ifade verdi.

Fidan, iki gazetecinin ‘Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek’, ‘Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak’ ve ‘silahlı örgüte üye olmak’ suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Dündar ve Gül’ün ifade verdiği İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğinin bulunduğu kata savcılık kararıyla ‘giriş yasağı’ getirildi. Adliyenin içine çevik kuvvet polisleri yerleştirilirken, dışarıda da TOMA konuşlandırıldı. Hakimlikte ifade işlemleri tamamlanırken, karar için ara verildi.

Can Dündar, Twitter hesabından “3 saat savunma yaptık. Asıl yargılanması gereken, suçu işleyendir; yazan değil. Mahkemenin kararını bekliyoruz. Tüm desteğinize teşekkürler” diye yazdı.

CAN DÜNDAR'IN SON TWEETİ