HDP'li Demirel: Helikopterlerle mahalleler taranıyor!

HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Mardin Derik'te hiçbir heyetin girişine izin verilmediğini ve helikopterlerle bölgenin tarandığını söyledi.
HDP'li Demirel: Helikopterlerle mahalleler taranıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Mardin Derik'te helikopterlerle mahallelerin tarandığı bilgisini verdi.

JINHA'da yer alan habere göre Demirel, halkın evlerinde mahsur kaldığını ve hiçbir heyetin bölgeye girişine izin verilmediğini söyledi. Mardin'in Dêrik ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 6'ıncı gününde devam ediyor. Sabah saatlerinde ise mahallelerden büyük patlama seslerinin geldiği ve çarşı merkezinde oturan Ömer Turan isimli yurttaşın evine roketatarın isabet ettiği öğrenildi. Patlamaların aralıksız devam ettiği ilçede ölü ve yaralıların olup olmadığı konusunda henüz net bir bilgiye ulaşılamadı.


'HELİKOPTERLERDEN MAHALLELER TARANIYOR'
Patlamaların yoğun olarak yaşandığı mahallelerden bilgi alınamazken, HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ve beraberinndeki HDP'liler bugün sabah saatlerinde Derik'e gitmek üzere yola çıktı. Milletvekilleri dahil kimsenin Derik'e girişlerine izin verilmezken, ilçedeki yurttaşlar HDP'li milletvekillerine ulaşarak yaşananları anlattı. Çağlar, "Yurttaşlardan edindiğimiz bilgilere göre helikopterlerden mahallelere tarama yapılıyor. Şu an saldırıların birçok mahalleye yayıldığı ancak içerde ölü ve yaralıların olup olmadığı konusunda henüz bilgilere ulaşamadık. Halk içeride mahsur kalmış durumda. Bir yandan evler yanıyor bir yandan yukarıdan tarama yapılıyor" ifadelerinde bulundu.

Vehaber Menu