İstanbul Üniversitesi'nde hayvan hakları savunucularına saldırı!

İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde kesim dersi adı altında 2 koyunun katledilmesine engel olmak isteyen hayvan hakları savunucularına saldırı gerçekleşti.
İstanbul Üniversitesi'nde hayvan hakları savunucularına saldırı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-02-02 01:58:08    

Ecem Parlayan/Vehaber

İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde kesim dersi adı altında elleri ayakları bağlanmış 2 koyunun katledilmesini engellemek isteyen hayvan hakları savunucularına saldırı gerçekleşti.

Bugün saat 09:30 sularında İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde kesim dersinde 2 koyun elleri ve ayakları bağlanmış şekilde yerde kesilmeyi beklerken öğretim görevlisi, kesim için olay yerinde bulunan mezbaha çalışanını arayarak kesme talimatı verdi.  O esnada Veterinerlik Fakültesi'nde bulunan hayvan hakları savunucuları tepki göstererek koyunların önüne geçti. Bazı öğrencilerin 'siz öğrenci misiniz, değilseniz buradan çıkın' diyerek tepki göstermesi üzerine hayvan hakları savunucuları ' Siz veterinerlik öğrencisisiniz, sizin göreviniz öldürmek değil yaşatmak, bu yaptığınız cinayettir' diyerek karşılık verdi.

Olay yerine gelen bazı öğretim görevlilileri hayvan hakları savunucularına 'Aptal', 'Çıkın buradan, et yemezseniz 40 yaşında ölürsünüz' diyerek hakaret ederken mezbaha çalışanı ise hayvan hakları savunucularını 'sizi de keseceğim' diyerek tehdit etti.

Olay yerine gelen dekanın ' Hayvan hareketine, saygım var, benim işimi engellemeyin, yüzyıllardır hayvanlar kesiliyor, sadece burada kesilmiyor, burada bugün bunu engellemeniz neye yarayacak' demesi üzerine bir hayvan hakları savunucusu 'O bıçak sizin boğazınızda olsa böyle söylemezdiniz, kendinizi bu koyunun yerine koyun, biz buraya bir gün de olsa öldürülmemeleri için hapise atılma riskini göze alarak geldik.' karşılığını verdi.

Olay yerine çevik kuvvet ekipleri ve özel güvenlik ekipleri sevkedilirken hayvan hakları savunucuları koyunlara sarıldı ve çıkmamakta direndi Bazı hayvan hakları savunucularının da telefonlarına el konularak görüntülerin silinmeye çalışıldığı dikkat çekti.

Hayvan hakları aktivistleri dışarı çıkarıldıktan sonra bir koyunun katledildiği öğrenildi.

Öğrencilerden İstanbul Üniversitesi yönetimine: Kesmeyeceğiz, öldürmeyeceğiz!