Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 'akademik' taciz!

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde kadın öğrenciler akademisyenin elle ve sözlü olarak tacizine uğradıklarını açıkladı.
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 'akademik' taciz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde kadın öğrenciler akademisyenin kitap alma bahanesiyle bacaklarına ve kalçalarına dokunduklarını açıkladı.
 
Habertürk'ten Mehmet İnmez'in haberine göre Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, son 6 aydır bir profesörün kız öğrencileri taciz ettiği iddialarıyla çalkalanıyor. Aralarında yabancı uyruklu öğrencilerin de bulunduğu 10’a yakın lisansüstü öğrencisi farklı tarihlerde Fakülte Dekanlığı’na dilekçe vererek hocalarının elle ve sözlü olarak tacizine uğradıklarını iddia etti.
 
Öğrenciler dilekçelerinde, profesörün “kitap alma” bahanesiyle bacaklarına ve kalçalarına dokunduğunu öne sürerek şikâyetçi oldu. Bazı dilekçelerde “Cinsel hayatımla ilgili sorular soruyor?”, “Parfümün çok hoş ve seksi gibi sözler söylüyor” diyen öğrenciler, profesörün şikâyetçi olacağını söyleyen yabancı öğrencileri ise “Sizi sınır dışı ederim” diyerek tehditte bulunduğunu savundu. Ayrıca bir grup öğrenci de okul duvarları ve Profesörün odasının kapısına “Tacizci hocaya hayır! Tacize izin verme” yazılı afişler astı.
Vehaber Menu