Emine Erdoğan'a seslendi: Siz anne değil misiniz?

Diyarbakır'da öldürülen çocuklarının cenazeleri verilmeyen aileler açlık grevini sürdürüyor.
Emine Erdoğan'a seslendi: Siz anne değil misiniz?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Diyarbakır'da öldürülen yurttaşların cenazelerinin verilmesi için AYM'ye başvurdu. BirGün'den Zeynep Kuray'ın haberine göre, Greve devam eden ailelerden 24 yaşındaki Mesut Seviktek’in ablası Güler Seviktek fırında işçi olarak çalışan kardeşi Mesut’un 23 Aralık’ta öldürüldüğünü ve 14 gündür cenazelerinin yerde olduğunu söyledi. Kaymakam’dan Vali’ye çalmadıkları kapı kalmadığını ancak her kapının yüzlerine kapadığını vurgulayan Seviktek, cenazelerin alınmasına koşul olarak yetkililer tarafından kendilerine üzerinde “Bir şey olursa devlet sorumlu değil” yazılı bir kağıt imzalatmak istendiğini kaydetti.

Cenazesi verilmeyen diğer bir genç de 21 yaşındaki İsa Oran. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Oran, Mesut ile aynı gün, aynı mahallede vuruldu. Oğullarının yaşamını yitirdiğini televizyondan öğrenen Oran ailesi İstanbul’dan Diyarbakır’a gelseler de iki haftadır cenazeyi alabilmiş değil. Acılı anne Saide Oran, cumhuriyet savcısına ve Vali’ye başvurduklarını ancak yetkililerin birbiriyle çelişen açıklamalar yaptığını belirtti.

‘SESİMİZİ DUYUN'


Emine Erdoğan’a seslenen Oran, “Bizim çocuklarımız 14 gündür bu karda, bu soğukta yerde yatıyor. Siz bir anne değil misiniz? Her gün size buradan sesleniyoruz bizi duymuyormusunuz?” diye konuştu. Cenazesi verilmeyen üçüncü genç ise 16 yaşındaki Ramazan Öğüt. 31 Aralık’ta katledilen Ramazan’ın cenazesini almak için çabalayan aile, oğullarının altı gündür Sur’da yerde sahipsiz bir şekilde bekletildiğini söyledi. Ramazan Öğüt’ün annesi Elif Öğüt, tek dileği biran önce barışın tesis edilmesi.