HDP ve CHP: Sedat Peker'e soruşturma başlatılsın!

‘Barış İçin Akademisyenler’ girişimi akademisyenlerin barış çağrısı yapmasının ardından akademisyenler için 'oluk oluk kanlarını akıtacağız' diyen Sedat Peker için HDP ve CHP soruşturma başlatılmasını istedi.
HDP ve CHP: Sedat Peker'e soruşturma başlatılsın!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Barış İçin Akademisyenler girişiminden Türkiye’den 1100’ün üzerinde yurt dışından 300’ün üzerinde akademisyen, Doğu ve Güneydoğu’da yaşananların durdurulmasını talep etti. Akademisyenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Aydın müsveddeleri” denilerek eleştirildi. Ardından imza atan akademisyenlerin üniversitelerinin rektörleri haklarında soruşturma başlattı. Ankara Katliamı’ndan önce, “Oluk oluk kan akacak” diyen Sedat Peker, akademisyenler ile ilgili bir açıklama yaparak, ''oluk oluk kanlarınızı akıtacağız, akan kanlarınızla duş alacağız'' sözleriyle tepki çekti.

Sedat Peker'den akademisyenlere: Oluk oluk kanlarını akıtacağız!

Sedat Peker'in sözlerinin ardından HDP ve CHP harekete geçti. CHP Sözcüsü Haluk Koç, ''Bazı akademisyenlerin kendi görüşlerini ifade eden bir açıklama yapmaları sonrası fırtına kopartıldı. Bildirinin içeriğinden bağımsız değerlendirmeler yapıyorum. Düşünce hürriyeti demokrasilerde temel alanlardan bir tanesidir. Şiddet çağrısı yapmayan, terörü teşvik etmeyen düşünceler ifade edilebilir. Üçüncü sınıf mafya babaları bundan vazife çıkarıp balıklama atlıyorlar. Tehditler ortada dolaşmaya başlıyor. TCK’nın 106. maddesi çok açık. kendileri harekete geçmeyeceklerse açık açık çağrı yapıyorum. Cumhuriyet savcılarının üçüncü sınıf mafya babaları için harekete geçmelerini istiyorum.” derken, HDP Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü, “Cumhuriyet savcıları bu sözleri bir katliam örgütünün varlığına kanıt sayarak harekete geçmeyecekse, muhalefetin katli devlet koruması altına alınmış demektir. Bu katilin cezasızlığı, mafyanın, yeni devletin organik bileşeni konumuna yükseldiğinin kanıtı olacaktır.” ifadelerine yer verdi.