Prof. Önder: Sedat Peker'e tepki göstermemek kanın yanında olmaktır!

Prof. Dr. İzzettin Önder, akademisyenler hakkındaki soruşturmalar ve gözaltılarla ilgili İleri Haber'e konuştu.
Prof. Önder: Sedat Peker'e tepki göstermemek kanın yanında olmaktır!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Barış bildirisine imza atan Prof. Dr. İzzettin Önder, "O bildiri barış bildirisidir, suç unsuru yoktur, teröre destekçilik söz konusu değildir. Biz ülkenin bölünmemesini, parçalanmamasını, terörün bitmesini istiyoruz" dedi.

 
ÖĞRETİM ÜYELERİNİN GÖREVİ OLAYLARI YORUMLAMAKTIR
"Üniversite öğretim elemanlarının çok ciddi görevi toplumsal olayları yorumlamaktır ve toplumun karar oluşturmasına zemin sunmaktır" diyen Önder, "Böyle baktığımızda ve bildiriyi de çok net felsefesiyle okuduğumuzda, terör örgütüne destekçilik söz konusu değildir. O bildiri bir barış bildirisidir, barış ise tüm taraflara yapılır" ifadelerini kullandı. 
 
SEDAT PEKER'E SESSİZ KALINMASI KANIN YANINDA OLMAKTIR
Sedat Peker'in yaptığı  "kanlarıyla duş alacağız" açıklamasını hatırlatan Prof. Dr. Önder, bildiriye tepki gösteren devlet yetkililerinin bu kişiye tepki göstermediklerini hatırlatarak "Hiç tepki göstermemek o kanın yanında olmak demektir" ifadelerini kullandı.
 
Önder şöyle devam etti:
 
BU ÇAĞRIYA KULAK VERİLMELİDİR
 
"Üniversitelerin rahat konuşmasına müsaade edilmelidir ve bu konuşma sükunetle sakinlikle dinlenmelidir. Bu çok önemli bir konuşmadır. Bu çok çirkin korkunç ürpertici aşamadan geçerken bu konuşmaya kulak verilmelidir. Bu çağrıya kulak verilmelidir." 
 
BÖYLE BİR DÖNEM HİÇ OLMADI 
 
27 Mayıs öncesinde Demokrat Parti iktidarının son dönemlerinde yaşadığı bir olayı anlatan Önder, bugünkü gibi bir baskının hiçbir dönem olmadığını söyledi: 
 
"Demokrat Parti'nin son dönemlerinde ben İktisat Fakültesi birinci sınıftaydım. O dönem Prof. Dr. Hüseyin Nail Kubalı hocamız derslerde demokrasiden bahsederdi. Anayasa Mahkemesi henüz kurulmamıştı, hocamız Anayasa Mahkemesi'nin kurulması gerektiğini söylerdi. O dönem Demokrat Parti'nin kurduğu tahkikat komisyonu Kubalı'yı Ankara'ya çağırıp ifadesini aldı ancak gözaltı olmadı. Bunu en iyi Burhan Kuzu'nun bilmesi lazım, çünkü asistanıydı." 
 
KENDİ AYAKLARINA KURŞUN SIKIYORLAR
"Bu çok korkuç dehşet verici bir dönem" diyen Önder, "Siyasi iktidar öğretim üyelerine bu muameleyi yaparken bizzat kendi ayağına kurşun sıkmaktadır" ifadelerini kullandı.
 
İleri Haber