Öğretmenden öğrencilere: Kışın sokaktaki hayvanları unutmayın!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yarıyıl tatilinde çocuklara ödev verilmemesini istedi.
Öğretmenden öğrencilere: Kışın sokaktaki hayvanları unutmayın!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Niğde Bor ilçesindeki Veli Bengü İlkokulu öğretmeni Ümit Deveci, öğrencilerinden yarıyıl ödevi olarak kışın sokakta yaşam savaşı veren hayvanları unutmamalarını istedi. Hürriyet'ten Önder Öndeş'in haberine göre öğretmen Deveci’nin, sosyal medyada 22 Ocak’ta çok paylaşılan listesinde öğrencilerinden pet şişelerden kuş yemlikleri hazırlamalarını, büyüklerini ziyaret etmelerini, ailece sinemaya ve tiyatroya gitmelerini istedi. İşte Ümit Deveci’nin farklı yarıyıl ödevleri:

- Şahane bir yıl geçirdik. Çalıştık, çabaladık ve dinlenmeyi hak ettik. O yüzden bolca eğlenin.

- Tatil süresince en az bir kere ailece sinemaya veya tiyatroya gidin.

- Kar yağışı olması halinde mutlaka hepinizden birer tane kardan adam bekliyorum.

- Tatil süresince ekranlarınızla değil, akranlarınızla vakit geçirin. Birbirinizi mutlaka arayın ve birlikte oynamaya özen gösterin.

- Ülkesini bilmeyen ülkesini sevemez. Ülkesini gezmeyen de ülkesini bilemez. Bu yüzden seyahate çıkarsanız ve mümkünse ailece gidiniz.

- Tatilde il dışına çıkarsanız gittiğiniz, gezdiğiniz yerlerin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini mutlaka fotoğraflayın ve ikinci yarıyılda sınıfa anlatmak için hazırlık yapınız.

- Ailenizle birlikte olduğunuz saatlerde zamanı birlikte geçirin. Aranıza TV, tablet, cep telefonu, bilgisayar oyunu gibi yabancıların girmesine izin vermeyin.

- Yaşadığımız zor kış şartlarında dünyamızı paylaştığımız diğer dostlarımızı da unutmayalım. Pet şişelerden kuş yemlikleri yapıp içine artan pilav, ekmek kırıntısı gibi yiyecekler koyup balkonumuza asalım.

- Vücudumuzun beslenmesi için annemizin yemeklerini, ruhumuzun beslenmesi için kitap okumayı asla ihmal etmeyelim.

- Büyük anneniz, büyük babanız, dedeniz, babaanneniz hayattaysa mutlaka ziyaret edin. Ellerini öpün. Benim de selamlarımı iletin, uzun ömürler dilerim.

- Deli gibi eğlenin, gülün, koşun, oynayın.

- Numaram hepinizde var. Beni aramak için sebebe ihtiyacınız yok. Sesinizi duymayı her zaman isterim. Canınız ne zaman isterse beni arayabilirsiniz. Sadece bir telefon kadar uzakta olacağım.

Öğretmen Ümit Deveci, listesiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Ben 27 yıldır ilkokul öğretmenliği yapıyorum. Okulda genç bir arkadaşım ‘öğrencilerinize tatilde ne önerirsiniz’ diye sordu. Bunun üzerine bende bu 12 öneriyi yazdım ve pazartesi öğrencilerime dağıttım. Sonra sosyal medyada paylaşınca çok ilgi çekti. Ben genç öğretmenlere şunu söylüyorum, çocuklarının nasıl öğretmenleri olmasını istiyorlarsa kendileri de öyle olsun. Öğrencilerimin bu eğlenceli öneriler çok hoşuna gitti. Çok sevindiler.”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü