Putin: Komünizm hala hoşuma gidiyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, SSCB üyesiyken ideal bir komünist olmadığını söyledi.
Putin: Komünizm hala hoşuma gidiyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Vladimir Putin, Rusya Halk Cephesi 1. Bölgelerarası Forumu'nda konuştu. DHA'nın haberine göre, Putin, “Bildiğiniz gibi, 20 milyondan fazla Sovyet vatandaşı gibi ben de SSCB Komünist Partisi üyesiydim. Üye olmakla kalmadım, SSCB Devlet Güvenlik Komitesi denilen örgütte yaklaşık 20 yıl görev yaptım" dedi.

Partideyken ideal bir komünist olmadığını belirten Rus lider, “Komünist ve sosyalist düşünceler çok hoşuma giderdi ve hâlâ da gidiyor. Eğer komünizmin kurucusunun kanunlarına bakacak olursak, bu bize İncil'i hatırlatıyor. Şaka yapmıyorum, bu aslında İncil'den bir alıntı ve bu kanunlar arasında eşitlik, kardeşlik ve mutluluk gibi çok güzel düşünceler var" diye konuştu.

Putin, sosyalist düşüncelerin SSCB'deki uygulamalarının ise bu düşüncelerin doğasından uzak olduğunu söyledi.

LENİN'E ELEŞTİRİ

 

Geçen hafta Sovyetler Birliği'nin kurucu lideri Vladimir Lenin için kullandığı “Rusya'nın altına atom bombası yerleştirdi" ifadelerine de açıklık getiren Putin, şöyle devam etti:

“O sözlerle Josef Stalin ve Vladimir arasında geçen SSCB'yi kurma konusundaki tartışmaya atıfta bulundum. Stalin, özerklik fikrini ortaya atmıştı. Buna göre, kurulacak devletin bölgeleri, özerklik temelinde geniş yetkilerle donatılacaktı. Lenin ise Stalin'i eleştirerek, bunun için doğru zaman olmadığını söyledi. Lenin, SSCB'nin tam eşitlik anlayışına dayanması ve birliğe katılacak ülkelerin birlikten çıkma hakkı bulunması gerektiğini savunuyordu. Bu, devletimizin bulunduğu binanın altına konmuş bir mayındır" dedi.

"DONBASS'IN UKRAYNA'YA VERİLMESİ SAÇMALIK"

Lenin'in savunduğu bu düşünce nedeniyle SSCB'nin sınırlarının keyfi olarak belirlendiğini kaydeden Putin, “Örneğin, Donbass'ı Ukrayna'ya verdiler. Gerekçesi de, Ukrayna'da büyük sosyal destek elde etmek için ülkedeki işçi sınıfının oranını artırmaktı. Bu bir saçmalık" ifadesini kullandı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü