Saç çeken polislerin cezası belli oldu!

İzmir Kordon'da Gezi eylemleri sırasında Kordon'da bir kızın saçını çekip yanında bulunan gençleri de copla vurdukları iddiasıyla yargılanan iki çevik kuvvet polisine 74'er gün hapis cezası verildi, bu ceza 1480 TL para cezasına çevrilip 5 yıl süre ile er
Saç çeken polislerin cezası belli oldu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Fotoğraf: DHA

İzmir'de 2013 yılı Haziran ayında, Gezi Parkı eylemleri sırasında Kordon'da bir kızın saçını çekip yanında bulunan gençlere de copla vurdukları iddiasıyla yargılanan 2 çevik kuvvet polisinin davası sonuçlandı. Hakim Ümit Özmen, 2 sanık polis memurunu önce 360'şar gün hapis cezasına çarptırdı. Hakim suçu kabul etmeleri ve sabıkasız olmaları nedeniyle cezayı 74'er güne indirdi, bunu da bu 1480 TL parayı çevirip, 5 yıl süre ile erteledi. Polisler bu süre içinde aynı suçu işlerlerse 1480'er lira ödeyecek.

Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda polisler 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı olaylarını protesto edenlere müdahalede bulundu. Polis meydandaki kalabalığı dağıttı. Bu sırada Kordon'da rıhtım üzerinde oturan ve eylemle ilgileri olmadığı belirtilen, üzerlerinde okul üniforması bulunan birkaç genç de polislerce coplandı. Üç polis buradaki gençleri coplarken bir polisin bir genç kızın saçını çekmesi objektiflere takıldı. Bu görüntüler Türkiye genelinde büyük tepkiye neden oldu. İki polis kask numaralarından belirlenip geçici olarak açığa alındı. İzmir Barosu da bu polislerin cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.(Sputnik)


 
Vehaber Menu