The Guardian'ın gözünden Taksim! Onlar çapulcu değil!

Gezi Parkı için Türkiye'de bulunan ödüllü gazeteci Luke Harding, yaşanan son Taksim olaylarını gazeteye taşıdı.
The Guardian'ın gözünden Taksim! Onlar çapulcu değil!
2020-05-01 19:07:05   Güncelleme: 2020-05-12 19:09:43    

Türkiye’deki olayların her anını gazeteye taşıyan ödüllü gazeteci Luke Harding, Guardian’da yaptığı haberde şu ifadelere yer verdi; 'Gezi Parkı’ndaki insanlar çapulcu değil. Hatta onlar için elit diyebiliriz. Ülkenin geleceği, yaratıcı ve eğitimli sınıflar. Bir polis müdahalesi bekleniyordu ama acımasız oldu. Polis göz yaşartıcı gaz, mermi ve tazyikli su kullandı. Başbakan Erdoğan’ı istifaya davet eden grupların afişleri söküldü. Çınar ağaçlarının altında kamp yapan göstericilere şiddet uygulandı.

Türk Tv izleyicileri polise molotof atan 4-5 kadar kişiye tanık oldu. Bazı kişiler Marksist bayraklar taşıyan bu grubun polis olduğunu iddia etti. İstanbul Çağlayan’da 50 kadar avukat tartaklandı ve gözaltına alındı. Bazı gazeteciler hapiste. Başbakan Tayyip Erdoğan Twitter ve sosyal medyayı da tehdit olarak görüyor ve kınıyor çünkü kendisine tehdit oluşturan sivil toplum hareketi buradan doğdu.

Recep Tayyip Erdoğan başka tepki çeken projelere de imza attı, alkolü yasakladı. Protestocular kendi yaşam tarzlarına yönelen bu otoriter tavırdan rahatsız. Twitter yalanları yaymak için yapılan bir makine değil. Putin de interneti, Twitter’ı anlamıyor. Gezi Parkı olaylarını Türkiye’deki televizyonların vermemesi ise utanç verici. 30 yıl önce sansür uygulayabilirdiniz ama şimdi herkesin akıllı telefonu var.'



Share on twitter Share on facebook Share on email Share on print More Sharing Services 4
 

Vehaber Menu