Doğu Perinçek konuşurken kavga çıktı!

Doğu Perinçek'e, 'Olmaz Başkan, CHP'yi ağzına alma' diyerek tepki gösteren 62 yaşındaki CHP üyesi Mehmet Soyer, salondakilerle tartışınca dışarıya çıkarıldı.
Doğu Perinçek konuşurken kavga çıktı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-03-24 03:23:33    

Fotoğraf: DHA

Doğu Perinçek'in konuşma yaptığı esnada CHP üyesi bir kişi tepki gösterdi, tepkinin ardından kişi salondan çıkarıldı.

DHA'da yer alan habere göre Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, 'Terör, Yeni Anayasa ve Bölgesel Çözüm' konulu konferans veren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ak Parti, CHP ve HDP'nin anayasa konusundaki tasarılarının aynı olduğunu söyledi. Perinçek'e, 'Olmaz Başkan, CHP'yi ağzına alma' diyerek tepki gösteren CHP üyesi 62 yaşındaki Mehmet Soyer, salondakilerle tartışınca dışarıya çıkarıldı. 
Düğün salonunda düzenlenen konferansta konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bölücü terör hareketinin amacı, işlevi neyse, hangi görev verildiyse, o görevin yeni anayasaya da verildiğini ileri sürdü. Perinçek, şöyle konuştu: 'Bölücü terörün yaptığı işle yeni anayasa girişiminin yaptığı iş aynı. İkisi aynı. Açalım PKK'nın arkada kalan 20 yılda Türkiye'den isteklerine bakalım, sıralayalım alt alta, yeni anayasa girişiminde de aynı tasarıları görüyoruz. Terörist ne istiyorsa yeni anayasada onlar var. Bu anayasa Türkiye'nin, Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk devrimcilliğinin anayasası değil. Anayasaya canlı bomlarla sokuyorlar. Canlı bombalar Suruç'ta, Ankara'nın göbeğinde patlıyor. Şimdi o canlı bombaları anayasada patlatmak istiyorlar. AKP'nin ve ne yazık ki CHP, HDP, üçünün anayasa konusundaki tasarıları aynı.' 

CHP ÜYESİ TEPKİ GÖSTERDİ
Salonda bulunan CHP üyesi Mehmet Soyer, Perinçek'in sözlerine, 'Olmaz Başkan, CHP'yi ağzına alma. Anayasa benim hakkım. Ben CHP'li olarak, bir vatandaş, emekli olarak anayasa istiyorum' diyerek tepki gösterdi. Görevliler, Soyer'e müdahale ederek salondan çıkmasını istedi. Araya giren Perinçek, buna engel oldu ve 'Siz benim misafirimsiniz' diyerek Soyer'in yerine oturmasını istedi. Konuşmasına devam eden ve nüfus cüzdanını çıkararak gösteren Perinçek, 'Bu nüfus kağıdını taşıyan, yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes anayasamıza göre Türk'tür. Şimdi 'Türk' lafını çıkartmak istiyorlar. 'Türk' denilmesinden hoşlanmıyorlar. CHP'nin seçim bildirgelerine bakın, yeni anayasa görüşlerine bakın, yeni anayasa komisyonundaki görüşlerine bakın hep bunu savundular. Onlar 'Türk' kelimesini çıkartmak istiyorlar. Yeni bir vatandaşlık tanımı yapıyorlar' diye konuştu. 
Mehmet Soyer, yeniden yerinden kalkıp Perinçek'e tepki gösterince salondakilerle tartıştı. Kapıya doğru yönelen Soyer, görevliler tarafından dışarıya çıkarıldı. Dışarıda gazetecilere açıklama yapan Soyer, 40 yıllık CHP'li olduğunu, Doğu Perinçek'in söyledikleri doğru ise partisinden istifa edeceğini açıkladı.

Vehaber Menu