Machu Picchu’da çıplak fotoğraf çeken turistler tutuklandı!

İnka antik şehri Machu Picchu’da polise ihbar edilen turistler ifadelerinin alınmasının ardından tutuklandı.
Machu Picchu’da çıplak fotoğraf çeken turistler tutuklandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Miyonlarca turistin ziyaret ettiği Machu Picchu’da çıplak halde fotoğraf çeken turistler tutuklandı.

Arkeofili'den Ayşe Bursalı'nın haberine göre Peru’nun güneybatısındaki Cuzco eyaletinde bulunan Machu Picchu’daki Kültür Bakanlığı bekçileri, arkeolojik parkın tarım bölgesinde, cep telefonlarıyla çıplak selfieler çeken iki turistin varlığını turizm polisine haber verdi.

Devletin resmi haber ajansı Andina’ya göre, Peru polisi Fransız Eric Xavier Mariec’i ve İngiliz Adam Burton’ı hala çıplakken gözaltına aldı ve Machu Picchu karakoluna götürdü.

İki turist Machu Picchu’daki Laz Petrado mahkemesinde yargılanmak üzere hakimin önüne çıktı.

Polis daha sonra turistlerin cep telefonuyla çekilmiş çıplak fotoğraflarını basına dağıttı.   

Cuzco Kültür Müdürlüğü, Şubat ayı boyunca bakım çalışmaları nedeniyle kapalı kalan, Machu Picchu’ya giden İnka Yolu’ndaki çalışmaların bittiğini ve yolun tekrar ziyarete açıldığını belirtmişti. Bir grup turist bir gün öncesinden itibaren yolun tekrar açılışını bekleyip sabahın erken saatlerinde tırmanışlarına başladı. 

Tutuklananların da arasında bulunduğu grup, yürüyüşüne Cuzco’yu Machu Picchu’ya bağlayan demiryolundan başladı.

Machu Picchu’yu her yıl milyonlarca turist ziyaret ediyor.

Olay, Peru polisinin Machu Picchu’da soyunanlara karşı önlem alacağını duyurmasından neredeyse tam iki yıl sonra gerçekleşti. 2014 yılında internette fotoğraf ve videoların ortaya çıkması üzerine kültür bakanı Diana Alvarez-Calderon açıklama yapmış ve Machu Picchu’nun kutsal bir alan olduğunu hatırlatmıştı.

2013’te bir Avustralyalı ve bir Yeni Zelandalı, soyundukları için bekçiler tarafından yakalanmış ve kısa bir süre gözaltında kalmıştı. Çektikleri fotoğrafları silmek zorunda kalsalar da, fotoğraflar “sorumsuzca internette yayınlandıktan sonra” çoktan sosyal medyada yayılmıştı, diyor polis açıklaması.

2014 yılında ise bir çiftin Machu Picchu’da çıplak olarak koştuğu bir video Youtube’da yayınlandı. Videoda bir bekçinin onları kovaladığı görülüyordu. Video ise başka bir turist tarafından çekilmişti. Kutsal bir alan sayılan Machu Picchu’da bu çiftin, ellerinde kıyafetlerini tutarak antik duvarlardan atlayarak koşması büyük yankı ve tepki uyandırmıştı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü