Ankara bombacısının kimliği resmi olarak açıklandı!

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada 37 kişinin ölümüne neden olan saldırının PKK üyesi Seher Çağla Demir tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.
Ankara bombacısının kimliği resmi olarak açıklandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İçişleri Bakanlığı, 13 Mart'ta Ankara Atatürk Bulvarı üzerinde hareket halindeki bomba yüklü bir araçla otobüs durağında bekleyen vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen saldırısının failinin 1992 doğumlu, Kars Kağızman nüfusuna kayıtlı Seher Çağla Demir olduğunun belirlendiğini açıkladı.

Yazılı açıklama yapan içişleri Bakanlığı şunları belirtti:

"13 Mart 2016 günü Ankara Atatürk Bulvarı üzerinde hareket halindeki bomba yüklü bir araçla otobüs durağında bekleyen vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısının aydınlatılmasıyla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde saldırıyı 1992 doğumlu Kars/Kağızman nüfusuna kayıtlı Seher Çağla Demir olduğu, şahsın 2013’ten itibaren PKK içinde yer aldığı, daha sonra Suriye’ye geçtiği ve YPG içerisinde eğitim aldığı tespit edilmiştir.

“Konuyla ilgili soruşturma  bütün yönleriyle devam etmektedir. Bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörle mücadele konusunda yürütülen çalışmalar aynı kararlılıkla devam edecektir.”

Vehaber Menu