Erkek canlı bomba zanlısının arkadaşı: PKK ile hiçbir ilgisi olamaz!

'PKK ile hiçbir ilgisi olamaz, çok milliyetçiydi, şok yaşıyorum şu an'
Erkek canlı bomba zanlısının arkadaşı: PKK ile hiçbir ilgisi olamaz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ankara Kızılay’daki canlı bomba saldırısında Seher Çağla Demir ile birlikte yer aldığı öne sürülen Özgür Ünsal'la ilgili hala resmi bir açıklama yapılmadı. Hürriyet'ten Zeynep Güçlücan'ın haberine göre, Özgür Ünsal'ın asker arkadaşı olan A.A'nın Ünsal'ın ölümünden dahi haberi yoktu. Çok şaşıran ve üzülen A.A., arkadaşıyla ilgili olarak şunları söyledi:   Askerliğimizi beraber yaptık, benim bir alt devremdi. Anne babası ayrıydı. Bağımlılığı vardı ama çok saf bir çocuktu. Kandırılmaya meyilli bir çocuktu, hala inanamıyorum. PKK ile hiçbir ilgisi olamaz, çok milliyetçiydi, şok yaşıyorum şu an'

Ünsal, 70 takipçisinin olduğu ve konum olarak Ankara Dikmen’de göründüğü herkese açık hesabında son paylaşımı 15 Ocak’ta yapmış. Bu paylaşımda şöyle yazıyor: “İnsanın parası varsa çalışmak zorunda kalmaz. Böylece zamanı satın alır. Bu kalan zamanda da kendini mutlu edebilecek şeyleri yapar. Yani para mutluluğu satın alır.”

AİLESİ: 'APOLİTİK (SİYASETLE İLGİLENMEYEN) BİR YAPISI VAR'

Ünsal’ın Zonguldak nüfusuna kayıtlı olduğu ve uzun süredir Ankara’da yaşadığı bildirilmişti. Ünsal’ın Zonguldak’ta oturan akrabası A.K., onu en son 8 yıl önce babasının ameliyatında Zonguldak’a geldiğinde gördüğünü söyledi.

CANLI BOMBAYI ANNESİYLE TANIŞTIRMIŞ

DHA'nın haberine göre, istihbarat ekiplerinin hem Özgür Ünsal ve bağlantıları, hem de ailesine yönelik araştırmalarında, uyuşturucu kullanmaktan poliste kaydı bulunan Ünsal'ın, TAK ile bir bağlantısı saptanamadı. Anne ve babasının ayrılmasından sonra, annesiyle birlikte Ankara'da yaşayan Özgür Ünsal'ın, saldırıdan kısa süre önce canlı bomba Seher Çağla Demir'le tanıştığı öğrenildi. 

Yine saldırıdan önce Özgür Ünsal'ın, canlı bomba Seher Çağla Demir'i, evine götürüp annesine sevgilisi olarak tanıttığı ortaya çıktı. Bu tanışmadan kısa biri süre sonra da saldırının gerçekleştiği aktarıldı.

KAMUFLE AMAÇLI MI KULLANILDI

Olaya yönelik araştırmalardan sonra polis, güçlü bulgular sonrasında, Özgür Ünsal'ın saldırıdan haberdar olmadığı kanaatine vardı. Ancak Seher Çağla Demir'in polisin olası bir şüphesi durumunda ya da kontrollerde, dikkat çekmemek adına kamufle olmak için Özgür Ünsal'ı, yanında bulundurmuş olabileceği belirtildi. Ancak Özgür Ünsal'ın bağlantıları, Seher Çağla Deniz ile ilişkisine yönelik araştırmaların sürdürüldüğü açıklandı. 

Olayı üstlenen TAK'ın da açıklamasında Özgür Ünsal'ın adının geçmemesi, saldırıyı Seher Çağla Demir ve ona bağlı birimin gerçekleştirdiğini belirtmesi dikkat çekti.