Tuzluçayır'da gerginlik sürüyor!

Ankara Tuzluçayır'da Fethullah Gülen ve İzzettin Doğan'ın cami-cemevi projesinin temel atma etkinliğini protesto eden Aleviler'e polis müdahelede bulundu.
Tuzluçayır'da gerginlik sürüyor!
2013-01-01 02:33:33   Güncelleme: 2020-05-12 19:57:49    

Mamak'ta yapılacak tören öncesinde bir grup, inşaat alanı yakınındaki Süleyman Ayten Caddesinde toplandı.Mamak Cami ve Cemevinin temel atma törenini protesto eden gruba polis müdahale etti

Müdahalenin ardından ara yollara dağılan gruptakiler, protestolarını burada da sürdürdü. Polis ve protestocular arasındaki gerginlik devam ederken, gözaltı sayısının 15 olduğu bildiriliyor.Gözaltına alınan Bektaş Birdal akrepte fenalaşınca CHP'li Nazlıaka'nın da devreye girmesiyle ambulans çağrıldı. Birdal, ambulansla hastaneye yatırıldı. Ethem Sarısülük'ün kardeşi İkrar Sarısülük'ün başından gaz kapsülüyle yaralandığı, durumunun iyi olduğu belirtildi.

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Alican Uludağ Twitter'da; 'Tuzluçayır kavşağındaki vatandaşların üzerine yakın mesafeden gaz atılıyor. İnsanlar perişan halde. Gaz bulutundan göz gözü görmüyor' mesajını paylaştı.

Polis Abidin Aktaş Caddesi üzerinde bulunan Halkevi bürosuna biber gazıyla müdahale etti.

Tuzluçayır'da meydanda toplanan halkın 2000 kişi olduğu söyleniyor, polis şu an meydanda geri çekilmiş durumda.

Sosyal medyadan ise #direntuzluçayır hashtagi ile Tuzluçayır'a destek çağrıları yapılıyor.
 

Vehaber Menu