Polat Alemdar marka oldu! Sigarası kaçak satılıyor!

Kurtlar Vadisi'nin Polat'ı, Kuzey Irak'ta 'Murad Alamdar' adıyla sigara markası oldu. Firma, pakete de Necati Şaşmaz'ın fotoğrafını koydu.
Polat Alemdar marka oldu! Sigarası kaçak satılıyor!
2013-01-01 02:33:33   Güncelleme: 2020-05-12 19:51:16    

Kuzey Irak'ta Kürt bölgesinde faaliyet gösteren bir sigara fabrikası, Kurtlar Vadisi 'nin başrol karakteri Polat Alemdar'dan hareketle Murad Alamdar markasıyla sigara üretti. Paketlerin üzerine de Alemdar'ı canlandıran Necati Şaşmaz'ın eli sigaralı bir fotoğrafını koydu.


Akşam gazetesinden Soner Arıkanoğlu'nun haberine göre Murad Alamdar sigarası, kaçak yollardan Türkiye 'de de satılmaya başlanınca Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu Başkanı Dila Tezemir, tiryakileri uyardı. Gençlerin rol modeli haline gelen Şaşmaz'a da çağrıda bulunan Tezemir, 'Bu konuda önlem almasını istiyoruz' dedi.

DOSTLARIM HABERDAR ETTİ

Murad Alamdar markalı sigaradan Kuzey Iraklı dostları sayesinde haberdar olduğunu açıklayan Tezemir, 'Sigarada üç bine yakın zehir bulunuyor. Kurtlar Vadisi dizisi ve Polat Alemdar karakteri, insanları bağımlılık tuzaklarına düşürmek isteyen kişi ve kişilerce kötüye kullanılyor' diye konuştu.

Konuyu Pana Film ve Necati Şaşmaz'la paylaşmadıklarını anlatan Dila Tezemir, 'Üzerinde firma ismi yerine Europen Union ve American Blend ibarelerinden başka birşey olmayan sigaranın üretici bilgileri var. Talep gelirse Necati Bey'i de bilgilendiririz' dedi.

Polat'ın Ortadoğu 'daki adının Murad Alamdar olduğunu hatırlatan Tezemir, 'Bu sigara Türkiye'de de kaçak yollardan satılıyor' dedi.

Vehaber Menu