Ordu Belediyesi: ‘Heykeller ahlak kurallarına uygun değil!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz bir basın toplantısı düzenleyerek, 'Kentteki 5 heykelin toplumun genel algısı, örfümüz, adetimiz ve ahlaki duyarlılığımızı da dikkate almak suretiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün marifetiyle belirlemiş o
Ordu Belediyesi: ‘Heykeller ahlak kurallarına uygun değil!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz  basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, CHP döneminde kentin çeşitli yerlerine konan heykellerle ilgili bir çalışma başlattıklarını ve 5 heykelin başka yere taşınacağını söyledi. Yılmaz, “Bu heykellerden 5 tanesinin toplumun genel algısı, örfümüz, adetimiz ve ahlaki duyarlılığımızı da dikkate almak suretiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün marifetiyle belirlemiş olduğumuz bir alana taşımayı planladık” dedi.

Yılmaz şöyle devam etti; "Tamamen örfümüze, adetimize, milli ve manevi değerlerimize uygun olmayan bu heykellerin kaldırılması kararını kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bunları depoya koymuyoruz, bunları Kültür Müdürlüğümüz marifetiyle belirlediğimiz müzenin arkasında bir alana yine aleni bir sergileme ortamında sergileme kararını almış bulunuyoruz. Bu çerçevede de biz sanata ve sanatçıya karşı her türlü duyarlılığı gösteririz ama müsaade edin milli ve manevi duygularımıza olan ve ölçüsü itibariyle toplumun genel değerleriyle çok yakışmayan, ilimize yakışmayan bu heykellerle ilgili takdir hakkımızı da bu şekilde kullanmış olalım."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü