FBI ajanı Reza Zarrab'ın tutuklanma anını anlattı!

Rıza Sarraf dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından Miami'de tutuklanmıştı.
FBI ajanı Reza Zarrab'ın tutuklanma anını anlattı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Rıza Sarraf'ın Amerika'da tutuklanmasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Hürriyet'ten Tolga Tanış'ın haberine göre, Sarraf hakkında ABD'de hazırlanan iddianamenin üç ay önce federal mahkemeye sunulduğu belirtildi. Haberde, iddianamenin 15 Aralık 2015'ten beri mühürlü bir şekilde bekletildiği ifade edildi.

 

"FBI GELECEĞİNİ BİLİYORDU"

 

Haberde Sarraf'ın tutuklandığı güne ilişkin detaylara da yer verilirken, tutuklanma günü şöyle anlatıldı:

 

"Reza Zarrab, 19 Mart 2016 cumartesi günü ailesiyle İstanbul-Miami uçuşunu yapan TK77 sefer sayılı uçağa bindiğinde ise Türkiye ve ABD arasında yürütülen yolcu bilgi paylaşımı uygulaması nedeniyle ABD yetkilileri Zarrab’ın ABD’ye geleceğini uçak havalandığında biliyordu.

 

Yerel saatle 20.30’da inmesi beklenen uçak, o akşam 23 dakika rötar yaptı. Alana saat 20.53’te kondu. Zarrab uçaktan inip pasaport kontrolüne ilerledi. Bu sırada yapılan kontrolde sorunlu yolcular için hazırlanan ikinci kontrol bölümüne gönderildi. Burada beklemeye başladı.

 

Yaklaşık bir saat sonra da durum, federal suçları araştırmakla görevli FBI ajanlarının kontrolüne geçti. Ve dosyayla ilgili konuşma yetkisi bulunan FBI Ajanı Kelly Langmesser’ın, olayla ilgili ilk kez Hürriyet’e yaptığı açıklamada, "Zarrab 19 Mart akşamı saat 22.20 sularında Miami Uluslararası Havalimanı’nda herhangi bir olay yaşanmadan gözaltına alındı" dedi.

Vehaber Menu