Canan Karatay: Fıstık yiyin fıstık gibi olun!

Canan Karatay, halkı yanlış yönlendirdiği ve hakim olmadığı konularda değerlendirmelerde bulunduğu gerekçesiyle meslekten 15 gün süre ile men edilmişti.
Canan Karatay: Fıstık yiyin fıstık gibi olun!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Prof. Dr. Canan Karatay’ı tıbben geçerli bir yöntem olarak uygulanan gebelikte şeker yükleme testinin hastaları zehirlediğini söyleyerek hastaları kaosa sürüklediği ve hekimleri küçük düşürdüğü gerekçesiyle şikâyet etmişti. Dernek şikâyetinde Karatay’ın uzmanlık dışı bir konuda tıbbi değerlendirme yaptığı, bilimsel olmayan açıklamalarla halk sağlığına zarar verdiği,kendi reklamını yaptığı, tıbbi bir konuyla ilgili ihtilafında kendisiyle farklı düşünen hekimlerle etik olmayan tartışma yöntemlerini kullandığı iddialarında da bulunmuştu.

İHA'nın haberine göre, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık 7. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivalinde konuşan Karatay, ''İstediğiniz kadar yağ yiyebilirsiniz, istediğiniz kadar doğal olanından sebze meyve yiyebilirsiniz, istediğiniz kadar da protein ile beslenebilirsiniz. Ama ne olursa olsun içinde karbonhidrat barındıran meyve sularından, şekerli ve gazlı içeceklerden, ekmeğin her türlüsünden uzak durmalısınız. Unutmayın ki bir bardak kolada 22 paket toz şeker barınmakta. Vücuda alınan şeker insülin direnci nedeni. İnsülün direncinden kurtulmak istiyorsanız yoğun egzersizler aşırı sporlar yapmanıza gerek yok. Her gün 20 dakika yürüyün yeter ve ayrıca bir insan vücudu iki öğün yemek ile sağlıklı kalır. Ancak üç öğün yemek ile hastalıklar ortaya çıkar. Vücudun yağlanmasının yağ depolamasının tek sebebi ekmek ve şeker olduğu asla unutulmamalıdır. Turp yiyin turp gibi olun. Fındık fıstık yiyin fıstık gibi olun'' dedi.