Erdoğan: Dimdik ayaktaydım, kalp krizi geçirdiğimi söylediler!

'Zaman zaman bu hastalıklı ruh halini anlamaya çalışıyorum. İzah edecek bir kelime bulamıyorum. Türkiye içindeki 79 milyon insanıyla birlikte batsa bunlar bayram edecekler.'
Erdoğan: Dimdik ayaktaydım, kalp krizi geçirdiğimi söylediler!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kızılay Genel Kurulu'nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:  

"Kızılay'ın çok değerli mensupları, hanımefendiler beyefendiler sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Türk Kızılayı'nın olağan genel kurulunun başarılını geçmesini Allah'tan temenni ediyorum. Dünyadaki tüm insanların zor zamanlarında yanında olmak için 148 yıl için emek vermiş herkese şükranlarımı sunuyorum

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl Kızılay'ın KDV ve stopaj istisnasından yararlanmasını sağlayan kamu arsa ve binalarının bu kuruma tahsisine imkan veren yasa Meclis'te kabul edilmişti. Kızılay'a yakışır bir merkez yapılabilmesi için verilen arsanın da hayırlı olmasını diliyorum. Şıuanda mevcut yer Kızılay'ımıza yakıuşan bir yer değildi. Tarım Bakanlığı'nın yanındaki 30 dönüm arsaya Kızılay'ımıza yakışır merkezin yapımı daha çok yakışacaktır.

"Arkanızda millet varsa kimse sizi engelleyemez"

Kızılay geniş bir coğrafyada onlarca ülkede rol alan küresel bir yardım kuruluşu haline gelmiştir. Kızılay'ın böyle bir alt yapıya sahip olmasının vakti gelmiştir hatta geç kalınmıştır. Afete hazırlık için böyle güçlü bir alt yapıya ihtiyaç vardır. Kızılay'ın 2020 hedeflerine ulaşması için elimizden gelen desteği vereceğimizi belirttik. Bizim milletimiz samimiyetinden, dürüstlüğünden, gayretinden emin olduğu herkese her kurumu gönlünü de kucağını da imkanlarını da sonuna kadar açar bundan hiç endişeniz olmasın. Kızılay'ın bu yolda emin adımlarla ilerlediğini görebiliyoruz. Eğer arkanızda millet varsa kimse sizi engelleyemez, kimse sizin önünüzde duramaz.

"Kalp krizi geçirdiğimi söylediler"

Amerika’da çeşitli görüşmelerimiz, katıldığımız programlar oldu. Çok önemli bir uluslararası toplantıda bazı çevreler bizim orada yaptığımız her görüşmeninin, başarısızlığa uğraması için kendilerini yırttılar. Bölücü terör örgütünün, Ermeni çetecilerinin, paralellerinin yalanlarına kadar, sergilemedik çirkin şey bırakmadılar. Söylenenleri gördükten sonra Allah Türkiye’yi ve milletimizi bunlardan korusun demekten kendimi alamadım. Dimdik ayaktayım, kalp krizi geçirdiğimi söylüyorlar. Böyle garip garip şeyler. Başka bir yerde kendi ülkesine ve milletine karşı böyle büyük nefret duyan, böylesine büyük bir kinle saldıran başka bir kesim var mıdır bilmiyorum. Zaman zaman bu hastalıklı ruh halini anlamaya çalışıyorum. İzah edecek bir kelime bulamıyorum. Türkiye içindeki 79 milyon insanıyla birlikte batsa bunlar bayram edecekler. Milletimiz tek bir ferdi kalmayacak şekilde, sürgün edilse bunlar inanın zil takıp oynayacaklar. İşte böyle bir görüntü, hava içindeler. Halbuki aynı ülkede yaşıyorlar, toplumun bir parçası durumundalar. Meşhur bir örnek vardır ya  'içinde bulunduğu emiyi delmek' diye. Bunların yaptığı bu. Millete düşmanlıkta en önde yürüyorlar. Dün medyada bir haber gördüm, İstanbul’da yaşamaya karar veren Avrupalı bir piyanist gerçek yüzü ortaya dökmüş. 

"Anayasa Mahkemesi, kendi varlığına ihanet edercesine anayasaya aykırı karar veriyor"

Tüm dünyada bu tür suçlar tamamen adil bir vaka olarak değerlendirilir ve cezası verilir. Konu Türkyie olunca bir anda ölçüler değişiyor. Bakıyorsunuz, şahıs asker vurmuş, terör örgütü mensubu, yakmış, yıkmış velhasıl terör örgütü kendisine ne emretmişse onu yapmış. Bu eylemleri yaparken cebinde de derginin tanıtım kartı var. Yakalandığında ben gazeteciyim diyor. İyi de sen gazetecilikten yakalanmıyorsun ki, sen terör örgütü üyeliğinden yakalanıyorsun. Avrupa ülkelerine veya Amerika’da aynı suçu işleyen birisine kimse gazeteci demiyor. Cezasını kesiyor. Gazeteci dahi olsa casusluk terör örgütü ve eylemlerini övme gibi somut tanımı olan şeyler. Takdirini yapacak yer yargı. AYM bile bunun etkisinde kalarak kendi varlığına adeta ihanet edercesine Anayasa’ya aykırı karar verebiliyor. Değerli arkadaşlar, böyle olmaz. Türkiye şu anda terörle en yoğun mücadeleyi veren ülkedir. İşte, Washington’un yarım saat mesafesinde Marylanda’de İslam Medeniyet Merkezi’nin açılışını yaptık.

Açılışta tam alana girerken Azeri gazeteci kızımız önümü kesti.

Vehaber Menu