İzinli define arıyor! Bulursam tek ortağım devlet...

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde bir kişi, yıllardır define olduğu söylenen alanda, gerekli izinleri alarak kazı çalışması başlattı.
İzinli define arıyor! Bulursam tek ortağım devlet...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Arkeofili'nin haberine göre; Sakarya'nın Akyazı ilçesi Kuzuluk Mahallesi’nde doğalgaz tesisatı firması bulunan Yusuf Karpuz, Aksartepe yakınlarında belirlediği noktalarda define araması yapmak için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sakarya Müze Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına izin için başvurdu. Gerekli izinleri alan Karpuz, iş makineleri getirterek jandarma kontrolünde kazı çalışmalarına başladı. Söylentilere göre bölgede Bizans dönemine ait define var. Define arama işlemlerinin 20 gün sürmesi bekleniyor.

Kazı çalışmalarında 20 metre derinliğe inileceğini belirten Karpuz, “Devlet yetkilileri ve jandarma kontrolünde çalışmalarımız sürüyor. Her Türk vatandaşı valiliklere giderek, yasal arama izni başvurusu yapabilir. Ben de başvurumu yaptım, gerekli izinlerin çıkması sonrası yasal çerçevede arama işlemlerine başladım. Hazine bulunduğu takdirde tek ortağım devlettir. Bulunan hazinen yüzde 50’si devletin, kalan kısmı benimdir.” diye konuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü