Sputnik’in Genel Yayın Yönetmeni: Türkiye’de basın özgürlüğü diye bir şey yok!

'Bu ülkede basın özgürlüğü diye bir şey yok'
Sputnik’in Genel Yayın Yönetmeni: Türkiye’de basın özgürlüğü diye bir şey yok!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Sputnik’e erişimin engellenmesi hakkında konuştu. Sputnik News’de yer alan habere göre, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) Sputnik’e Türkiye’den erişimi engellemesi üzerine Simonyan şöyle konuştu:

 

“Türkiye’de artık basın özgürlüğü gibi bir kavramdan söz etmek mümkün değil. Bu ülkede basın özgürlüğü diye bir şey yok.

 

“Sputnik’in Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından daha birkaç gün önce ödüle layık görüldüğü düşünülünde de bu karar özellikle saçma görünüyor.”

 

Türkiye’de basın özgürlüğü

 

Türkiye, Paris merkezli Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün her yıl yayınladığı Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması’nda, geçen yıl 180 ülke içerisinde 149. sırada yer almıştı.

 

ABD merkezli düşünce kuruluşu Freedom House, da geçen yılki raporunda Türkiye’yi yine ‘basının özgür olmadığı ülkeler’ arasında göstermişti.

 

Raporda Türkiye’nin son 5 yılda Tayland ve Ekvador’un ardından basın özgürlüğünde en hızlı gerileyen 3. ülke olduğuna vurgu yapılmıştı.

Vehaber Menu