Kil maskesinin cilde faydaları neler?

Kil cilt maskelerinde cilt güzelleştirme de kullanılan malzemelerin en önemli maddesidir.
Kil maskesinin cilde faydaları neler?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kilin Faydaları ; Kil cilt maskelerinde cilt güzelleştirme de kullanılan malzemelerin en önemli maddesidir. Kil tek başına da cilt için yeterli bir bakım olsa da diğer malzemelerle de uygulandığında cildi sıkılaştırır, besler ve gençleştirir. Kil kullanımı kolay ve uygun bir bakım yöntemidir.

Kilin cildi iyileştirme etkisi bilinir. Kirli bir cildi temizler ölü deriyi atar ve vücuttan toksinleri temizler. Kil cilde sürüldüğünde ölü deri tabaksını soyacağı için cildin yenilenmesinde de aktiftir. Dozunda kullanıldığı sürece cilde alerjik etki yapmaz.

 

Kilin Seçimi Ve Faydaları

İyi bir kil için kozmetik dükkanlardan, marketlerden ve aktarlardan bulabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken ise kilin ince yeşil veya beyaz olmasıdır. Farklı tarzda yani ucuz kil almayı tercih ederseniz bunu parçalayıcı mikser ile inceltin. Kili cildinize uyguladığınızda cildinize pütür pütür bir etki vermemelidir.

 

Beyaz kilin faydaları; Beyaz kilin faydası normal ve karma ciltler için yağ dengesini düzenleme, Ciltteki kırışıklıkları azaltma, Çatlak ve dökülmeleri onarma, Ciltteki pürüzleri giderme Ve cildi besleyerek daha genç görünmesini sağlamaktır.

 

Yeşil kilin faydaları ; Yağlı cilt tipleri için ise yeşil kil tercih edilir. Daha güçlü cilde etki eder. Cildi kurutmada son derece başarılıdır. Ciltteki fazla yağ dengesini düzene sokar , Akne ve sivilce var bu sorunu ortadan kaldırır, Sivilce izlerine ve diğer cilt lekelerine karşı etkilidir, Cildin sağlıklı parlamasını ve daha duru görünmesini sağlar.

 

Kil Maskeleri Nasıl Kullanılır

Hafta 1 kez uyguladığınız kil maskelerinin etkisini zamanla görürsünüz. Kuru ciltler için kil maskesi kullanırken dikkatli olmaları gerekir. Kuru ciltlerde de ölü deriyi atmak ve cildi yeniden canlandırmak gerekir fakat kil maskelerini cilde uygularken kili ya su ile karıştırmak gerekir ya da bitkisel yağlarla kullanmak gerekir. Çünkü kilin kurutucu etkisi vardır ve kuru ciltler için uygulandığında ciltte çekilme hissedildiğinde cilt hemen yıkanmalıdır.

 

Temel Kil Maskesi Tarifi

Cilt için uygun olan kilden 2 çorba kaşığını bir kaseye koyun aynı şekilde 2 kaşıkta su ilave edin. Kullanacağınız su çeşme suyu olmasın mümkünse dinlenmiş su tercih edin. Bu şekilde kili karıştırmadan su ile 40 – 45 dakika bekletin. Kil özelliğini yitirmesin ve zor sürülmesin. Çok sert ise biraz su ekleyin çok sıvı ise de kil ekleyip karışımı düzenleyebilirsiniz. Macun kıvamına gelince rahatça uygulayabilirsiniz ve sonuçları daha iyi alırsınız. Çok sıvı olan kil cildinize tam oturmaz ve etki etmez, kalın yapılan kil maskesi ise çok katı kıvamda olur ve cilde istenildiği gibi yapılandırmayı gerçekleştirmez.

 

Kil maskesini göz çevreniz hariç tüm yüzünüze alnınızdan başlayarak dairesel hareketlerle uygulayın. Cildinizin durumuna göre bekletin.

 

Kil Maskesi Nasıl Temizlenir

Kil maskesini cildinize uyguladığınız da kendi kendine kurumasını bekleyin. Kil maskesini sürdüğünüzde hiçbir şekilde yüz mimiklerinizi kullanmayın bu maskenizin cildinize etkisini azaltır. Maskeyi cildinizden gül suyu kullanarak pamuk yardımı ile temizleyin.