Atıklardan sanat eseri yapıyor!

'Bir maket en az dört ay sürüyor'
Atıklardan sanat eseri yapıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Manisa'da yaşayan Hüseyin Karcı, atıklardan maket yapıyor. DHA'nın haberine göre, Üç yıl önce Kula'da doğup büyüdüğü evin maketini yaparak işe başlayan Karcı, hiçbir eğitim almamasına rağmen el sanatındaki ustalığıyla takdir topladı.

Montaj ustası evli ev üç çocuk babası Hüseyin Karcı, emekli olduktan sonra kendini sanata adadı. Atık maddelerden yaptığı maketlerle parmak ısırtan Karcı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde sergi açtı.

Gittiği yerlerin önce resmini çektiğini ardından maketini yaptığını söyleyen Karcı, "Dondurma çubuklarını, teneke kutuları, kürdan, şiş, çocukların atıl oyuncakları gibi malzemeleri değerlendiriyorum. Atık malzemeleri faydalı hale getiriyorum" dedi.

Maket eğitimi almadığından da bahseden Karcı, "Emekli olunca Salihli'ye yerleştim. Maketler konusunda hiçbir eğitim almadım. Üç yıl önce Kula'da yaşadığım evi yaparak başladım. Çocukluğum o tarihi evde geçmişti. O evi yapmam 6 ay sürdü. Sonrasında devam ettim. Sardes'i, Muradiye Camii'ni, İzmir Saat Kulesi gibi yerleri yaptım. Bir maket en az dört ay sürüyor. Tamamen sabır ve yetenek isteyen bir iş" dedi.

Vehaber Menu