Anaokulunda 'cennet' anlatılan 5 yaşındaki çocuk: Ölmek istiyorum!

Anaokulunda 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliklerinde cennet övgüsü yapıldığı ortaya çıktı.
Anaokulunda 'cennet' anlatılan 5 yaşındaki çocuk: Ölmek istiyorum!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Çocuklarına 'cennet' anlatılan aile tepki gösterdi. Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın haberine göre, Mersin Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yenişehir Müftülüğü arasında okullarda "Değerler Eğitimi" adı altında konferanslar verilmesi için protokol imzalandı. Program çerçevesinde Müftülük görevlileri, konferanslar vermeye başladı.

 

Mersin Gazi Anaokulu’na giden 5 yaşındaki çocuk, eve döndüğünde “Anne ben ölmek istiyorum, günah işlemeden ölünce cennete gidiliyormuş, cennet çok güzelmiş” dedi. Şoke olan aile, okula giderek öğretmen ve müdür ile görüştü.

 

MÜFTÜLÜK İTİRAF ETTİ

 

Anne E.K., “Öğretmenler kendilerinin de tasvip etmediğini, ancak bir şey yapamadıklarını söylüyor. Bu konuda ailelerin onayı alınmadan çocukların dini eğitime katılmalarına tepki gösterdik. Büyük çocuklar için belki olabilir ama 5 yaşında çocukların kafasını karıştırmak doğru değil” dedi.

 

Mersin Yenişehir İlçe Müftülüğü görevlileri, programın kutlu doğum haftası nedeniyle yapıldığını söyleyerek şu açıklamayı yaptı: “Özellikle cennet anlatılmamış, ama değerlerimiz anlatılırken iyilik yapan, kimsenin hakkını yemeyenlerin hem bu dünyada iyi insan olacağını hem de vakti gelip ölünce cennete gideceğini söylemişler.”

 

Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz konunun incelendiğini ve Müftülük’ten yanıt beklendiğini belirtti. Amacın çocuklara sorumluluk, misafirperverlik gibi değerlerin anlatılması olduğunu söyleyen Çelebiyılmaz “Cennet ve ölüm üzerine konuşma soru üzerine olmuş ve öğretmenler rahatsız edici bir şey olmadığını söylüyor. Ama bazı art niyetli kişiler bu bölümü cımbızlamış” dedi.

Vehaber Menu