'Hayvanlara ücretsiz tedavi istemeyin' afişi tepki gördü!

Erenköy'de bulunan Pluto Veteriner Kliniği'nin afişine hayvan hakları savunucuları tepki gösterdi.
'Hayvanlara ücretsiz tedavi istemeyin' afişi tepki gördü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İstanbul Erenköy'de Ethem efendi Caddesi, Hatboyu Sokak'ta bulunan Pluto Veteriner Kliniği'nin astığı "Lütfen sokak hayvanlarına ücretsiz ve indirimli sağlık hizmeti talep etmeyiniz" afişine hayvan hakları savunucuları tepki gösterdi.


Veterinerler için yaşam hakkının öncelikli olması gerektiğini belirten hayvan hakları savunucuları, Pluto Veteriner Kliniği'nin boykot edilmesi ve ve tedavi amacıyla hiçbir hayvanın oraya götürülmemesi çağrısı yaptı.

Geçtiğimiz günler İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde ders adı altında 2 koyunun katledilmesini engellemek isteyen hayvan hakları savunucuları, veteriner hekimlerin görevinin öldürmek değil yaşatmak olduğunu belirterek dersi basmış ve veteriner hekim adaylarının koyunları öldürmesine engel olmaya çalışmışlardı. İnsan anatomisi öğrenmek için insan kesilmediğini belirten aktivistler eğitim adı altında hayvan katliamına karşı çıkmıştı.

Hayvan hakları savunucuları, henüz eğitim aşamasında hayvana şiddetle tanışan ya da şiddet uygulayan veteriner hekim adaylarının hayvan sağlığına ve yaşam hakkına ticari mantıkla bakmalarının da normal bir durum olduğunu belirterek eğitim sisteminin de değişmesini istedi.