Okul müdüründen velilere: 3 aylar hatırına okulu eleştirmeyin!

Bahçelievler Gazi İlkokulu Müdürü Emine Yıldırım'ın velilerden okulu eleştirmemelerini istediği öne sürüldü.
Okul müdüründen velilere: 3 aylar hatırına okulu eleştirmeyin!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İsanbul'da bir ilkokul müdürünün  üç aylar ve Kuran’ı Kerim’i referans vererek, okulun eleştirilmesini istemediği iddia edildi. BirGün'ün haberine göre, İstanbul Bahçelievler Gazi İlkokulu Müdürü Emine Yıldırım, velilere gönderdiği mektupta okulu eleştirmemelerini ve kötülememelerini istedi. Müdür Yıldırım, eleştirilere karşı üç aylar ve Kuran’ı Kerim’i referans verdi.

 

‘Çocuğu okuldan uzaklaştırır’

Annelere seslenen Müdür Emine Yıldırım şu ifadeleri kullandı: Annenin öğretmenlere, çocuğun arkadaşlarına ve okuluna bakış açısı çocuk için çok önemlidir ve çocuğun gelecekteki davranışlarını belirler. Arkadaşları ile problem yaşayan çocuğa annesinin uzlaşmacı bakışı çocuğu barışçıl, hoşgörülü yaparken annenin okulu, öğretmeni sürekli eleştiren kötüleyen, kusur arayan bakışı çocuğu okuldan uzaklaştırır…

 

‘Mübarek aylardan feyz almak için’

İçinde bulunduğumuz şu mübarek üç ayların feyz ve bereketinden daha çok nasiplenmek adına yetiştirmek istediğimiz yavrularımızın iç dünyasına ve davranışlarına en az yedikleri kadar dikkat ettiğimiz kadar dikkat etmeliyiz.

Kuran’ı Kerim Huccurât Suresi 12. Ayeti’nde bize şöyle hitap eder: “Ey iman edenler! Zandan kaçının zira zannın çoğu haramdır. Birbirinizin kusurlarını araştırmayınız. Birbirinizi başkasının arkasından çekiştirmeyin…”

Bizi bir müminin en büyük imtihanı olan başkasının kusurunu aramak gibi bir durum karşısında uyarıyor. Zandan kaçının derken önümüzdeki büyük tuzaklara dikkat çekiyor. Beni burada en çok ilgilendiren boyutu ne biliyor musunuz? Okul hakkında yapılabilecek zan! Çünkü bu okulu değil üzerinde ustalıkla işlemeye çalıştığımız yavrularımızı yaralıyor….

 

‘Birlik ve beraberliğe’

Şu an ülkemizin de içinde bulunduğu durumu dikkate alırsak en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan şu günlerde gelin el ele verelim, birlik olup hep beraber üç ayların bereketiyle daha iyiye daha güzele ‘Gazi ailesi’ olarak yürüyelim.”

 

Eleştiri okulların niteliğini artırır

Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Yürütme Kurulu Üyesi Barış Uluocak okul müdürünü eleştirerek, şu ifadeleri kullandı: ‘’Okul müdürü hükümetin yarattığı dini referanslara dayalı siyasi ve sosyal ortamdan hayli etkilenmiş görünüyor. Okullar tabii ki eğitimin tüm paydaşları tarafından demokratik bir biçimde eleştirilebilir, bu eğitimin niteliğinin artması ve eğitim politikalarının gözden geçirilmesi için çok önemli bir mekanizmadır. Okul müdürünün eleştirilerin önünü kesmek için dini duygulara hitap etmeye çalışması laikliğin yoğun bir biçimde saldırı altında olduğu bugünlerde eğitimin içinde bulunduğu durum açısından da aydınlatıcı bir veri sunuyor. Eleştirinin dine karşı gelmek olacağı iması AKP’nin muhaliflere yönelik olarak kullandığı yöntemlerden birini, okul müdürü de kendi alanında bunun nadide bir örneğini sunmuş.’’

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü