Taksim'de sert polis müdahalesi!

Taksim Galatasaray Lisesi önünde açıklama yapmak isteyen HDK üyelerine polis müdahale etti.
Taksim'de sert polis müdahalesi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Halkların Demokratik Kongresi ve BDP, Suriye'ye emperyalist saldırı planlarını protesto ederken, çözüm süreci konusunda da AKP Hükümeti'ne 'adım at' çağrısı yaptı. Yürüyüşe polis izin vermedi. Oturma eyleminin ardından dağılan kitleye polis yine gaz bombaları ile müdahale etti.

ETHA'nın haberine göre Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen HDK'liler adına Fatma İnce bir açıklama yaptı. İnce, Suriye'de El Kaide ve El Nusra çetelerinin sivil Kürt halkına saldırdığını, katliam yaptığını söyledi. AKP Hükümeti'nin ise bu çetelere lojistik destek verdiğini öne süren İnce, Suriye'ye yönelik her türlü askeri saldırının karşısında olacaklarını bildirdi. İnce, 'Kardeş Suriye halklarının barış ve eşitlik içinde yaşamaları için onlarla dayanışma içindeyiz' dedi.

Çözüm sürecindeki son gelişmeleri de değerlendiren İnce, AKP Hükümeti'nin barış için üzerine düşüne yapmasını istedi.

Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde, HDK ve BDP flamalarının yanı sıra PYD bayrakları taşındı.

Açıklamanın ardından kitle Taksim Meydanı'na yürümek istedi, ancak önleri Galatasaray Lisesi önünde polis barikatıyla kesildi. Kitle burada oturma eylemi yaptı. Kitlenin dağıldığı esnada polis ara sokaklarda gaz bombalarıyla müdahaleye başladı. 19:45 sularında başlayan müdahale halen devam ediyor.

Vehaber Menu