Kafa kesme videolarında gördüğünüz cihatçılar Türkiye'de!

Suriye'ye karşı savaşan cihatçı Türkmenler Bolu'ya getirilip burada tedavi ettiriliyor. Cihatçılar BBP'nin himayesinde Bolu'ya taşınırken, haberi servis eden DHA ise durumu 'Esad rejimine karşı savaşırken yaralanan Türkmenler' gibi ifadelerle selamladı.
Kafa kesme videolarında gördüğünüz cihatçılar Türkiye'de!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Türkmen Dağı'nda Suriye'ye karşı savaşırken yaralanan 3 Türkmen cihatçı, ve "savaş ortamında rahatsızlandığı" iddia edilen Türkmen hasta, Büyük Birlik Partisi'nin himayesinde Bolu'ya getirilerek tedavi ettirildi. BBP yöneticisi, daha önce de defalarca Bolu'ya cihatçı taşıdıklarını söylerken, taşımaya da devam edeceklerini duyurdu. DHA ise haberi, "Esad rejimine karşı savaşırken yaralanan Türkmenler" ifadeleriyle verdi.

 

DHA'da yer alan habere göre, BBP Bolu eski İl Başkanı Mahmut Alan, Suriye sınırına giderek Türkmen kampını ziyaret etti. BBP'liler, Türkmen Dağı'nda yaralanan 3 Türkmen cihatçı ile "savaş ortamı yüzünden psikolojisi bozulduğunu" söyledikleri 1 kişiyi tedavi ettirmek için kamptan çıkardı.

 

Hatay üzerinden karayoluyla Bolu’daki İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne getirilen Türkmenleri hastane görevlileri karşıladı. Çeşitli yerlerinden yaralanan Türkmenler 52 yaşındaki Yahya Baş, 40 yaşındaki Muhammed Abdullah ve 35 yaşındaki Ala Mahmut tedavi altına alınırken, 36 yaşındaki Nevraz Abdullah da psikiyatri servisine sevk edildi.

 

BU İLK DEĞİL!

BBP Bolu eski İl Başkanı Mahmut Alan, 4’üncü kez sınır bölgesinden yaralı getirdiklerini belirterek şunları söyledi:

 

"Bu seferki kardeşlerimiz bombardıman sırasında bina altında kalıp belinden ve bacağından ciddi yaralılar. Yaralarının iyileşmesi için ciddi ameliyat gerekiyor. Bir tane de atılan bombalar yüzünden psikolojik sorunları olan bir kardeşimiz var. Tedavilerinin en iyi şekilde yapılacağını ümit ediyoruz. Gerekli izinleri alıp karayoluyla Bolu'ya getiriyoruz. Onlar bizlere emanet. Sınır bölgesindeki hastanelerde yoğunluk var. Biz oranın yükünü azaltmak için yaralı kardeşlerimizi Bolu’ya getiriyoruz."

 

SoL