Sahada yaşamını yitiren futbolcunun son sözleri tartışma yarattı!

Dinamo Bükreş takımının oyuncusu Patrick Ekeng, maç esnasında kalp krizi geçirdi.
Sahada yaşamını yitiren futbolcunun son sözleri tartışma yarattı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sahada yaşamını yitiren Patrick Ekeng’in yakın bir arkadaşına söylediği son sözler tartışma yarattı. Sözcü'nün haberine göre, BBC Sport’a konuşan Ekeng’in kız kardeşi Monique Chantal, abisinin arkadaşına oynayacak durumda olmadığını belirttiğini söyledi.

 

Ekeng’in yakın arkadaşına, “Bugün oynayacak durumda değilim. Kendimi çok yorgun hissediyorum” dediğini söyleyen Chantal, yaşananların bir kabus olduğunu söyledi. Ağabeyinin sanki başına gelecekleri bildiğini sözlerine ekleyen Chantal, “Ailesini geride bırakarak hayatını kaybettiğine hala inanamıyorum. Bu çok acı verici…” dedi.

 

ANNESİ İSYAN ETTİ

 

Kamerunlu futbolcunun annesi Celine Chemi ise oğlunun trajik ölümü ile ilgili konuşmak istemediğini söylerken “Ne söyleyebilirim ki… Tek söyleyebileceğin eğer bu futbol ve profesyonel futbolcuların yaşam şekliyse bunu sert bir şekilde kınıyorum” şeklinde konuştu.

 

Ekeng ile ilgili ortaya çıkan bu gerçeğin ardından, maç esnasında stadyumda ambulansın bulunmaması nedeniyle eleştirilere maruz kalan Romanya Futbol Federasyonu hakkındaki soruşturmanın derinleştirileceği öğrenildi.

 

FUTBOLCULAR BİRLİĞİ'NDEN ÇOK SERT TEPKİ

 

Romanya Futbolcular Birliği’nden bir yetkili de konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

 

“Romanya’da futbolcu sağlığına önem verilmiyor. Bu konuda çok endişeliyiz. Romanya Futbol Federasyonu’na hem resmi hem de hazırlık maçlarında stadyumlara ambulans koyulmasını talep etmiştik. Bunun maliyeti sadece 400 euro… Bir insanın canından daha mı değerli? Ekeng’in ölümü tüm dünyayı şoke etti. Şimdi de maçtan önce oynayacak durumda olmadığını söylediği ortaya çıktı. Futbolcular Romanya’da insani çalışma koşullarına sahip değiller.”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü