Drogba'dan hodri meydan!

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile oynayacağı maç öncesinde, sarı kırmızılı futbolcular GSTV'ye açıklamalarda bulundu.
Drogba'dan hodri meydan!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Galatasaraylı futbolcuların konuşması şu şekilde; 'Bizim için çok zor bir maç olacak. Şu anda sezona istediğimiz gibi bir başlangıç yapamadık. Ama Şampiyonlar Ligi çok farklı bir arena ve bu maçta o enerjiyi bularak onlara problemler çıkaracağımızı düşünüyorum.

Real Madrid çok iyi bir takım. Gareth Bale'i transfer ettiler. Gerçekten çok iyi bir oyuncu. Ve aynı zamanda benim eski teknik direktörüm Carlo Ancelotti takımın başına geldi. Onu yeniden görmek benim için güzel olacak. O çok iyi bir teknik direktör ve geriye dönüp baktığımızda önemli işlere imza attı. Madrid'te iyi işler yapacaktır ama ben salı günü iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum.

En önemli şey bence karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak. İlk maçta da, son maçta da en önemli olan şey galip gelmektir. Sahada elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Real Madrid çok önemli oyunculara sahip, çok büyük bir takım. Ama futbolda her şey olabilir. Aynı sahada iki takımda on bir kişiyle mücadele ediyor. Neden olmasın?

Yine aynı şekilde bir gol atar mıyım bilmiyorum. Belki karşılaşma 0-0 biter gol olmaz, ama ben yine ritmimizi bulacağımızı düşünüyorum. Üç haftadır istediğimiz sonuçları tam olarak alamıyoruz. İyi bir hazırlık dönemini geride bıraktık. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Çok kaliteli bir ekibiz. Sadece biraz daha rahat olmalı ve oyunumuzu sahaya yansıtmalıyız.

Bazen biz oyuncular sahada yaptıklarımızla taraftarımızı ateşliyoruz. Geçen sezon oynadığımız maçtaki desteğe ihtiyacımız olacak. Real Madrid'li oyuncular o atmosferi gördüğünde adeta şok olmuşlardı. Maç sonunda burası futbol oynamak için harika bir yer ve muhteşem bir taraftarınız var demişlerdi. Bu doğru, onlar gerçekten harikalar ve en iyiler. Salı günü de yine çok iyi olacaklarını ve onlara güzel bir sürpriz yapacağımızı düşünüyorum.

Gruba ilk başta baktığınızda normalde grubu üçüncü ya da dördüncü bitirmemiz gerektiğini söyleyebilirsiniz. Ama bildiğiniz gibi futbolda her şey olabiliyor. Ben bu takıma inanıyorum ve bir sonraki tura yükseleceğimizi düşünüyorum.'

AURELIEN CHEDJOU

'Gerçekten çok heyecanlıyım. Takıma sezon başında katıldım. Şampiyonlar Ligi çok önemli bir organizasyon ve evimizde dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Real Madrid'le oynayacağımız maçla başlayacağız. Çok zor bir maç olacak ve kanarak bu turnuvaya başlangıç yapmak için sahada elimizden geleni yapmamız gerekiyor.

Evimizde oynayacağımız maçla başlamak bence bir avantaj. Taraftarlarımızın önünde oynayacağız. Kazanacağımıza inanıyorum. Real Madrid çok güçlü bir ekip ama evimizde oynamanın avantajını kullanmalıyız. Sahada daha iyi bir takım gibi mücadele edersek kazanacağımıza inanıyorum.

Geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın Real Madrid'i 3-2 yendiği maçı izlemiştim. Aynı şekilde bir maç olmayabilir. Gareth Bale gibi çok önemli bir transfer yaptılar. Aynı zamanda Carlo Ancelotti takımın başına geldi. Aynı şekilde bir karşılaşma olacağını düşünmüyorum çünkü bu bir grup maçı. Çok zor bir maç olacak ama ben kazanacağımızı düşünüyorum.

Çok zor bir gruptayız. Ama maçlarımızı oynamalı ve oyunumuzu sahaya yansıtmalıyız. Herkese saygı duyuyoruz ama kimseden korkmuyoruz. Kendi evimizde oynayacağımız karşılaşmaların hepsini kazanmamız gerektiğini düşünüyorum. Deplasmandaki karşılaşmalarda da kaybetmememiz gerekiyor. Gruptan çıkacağımıza inanıyorum.

Hayatımda daha önce böyle bir taraftar görmedim. Türk Telekom Arena'da her oynadığım karşılaşmada çok mutlu oluyorum ve taraftarımıza bundan dolayı teşekkür ediyorum. Bütün sezon bizi böyle destekleyeceklerine inanıyorum. Evimizde oynadığımız karşılaşmalarda kendimi çok iyi hissediyorum çünkü taraftarımız inanılmaz.'

BRUMA

'Hem çok mutluyum ve çok gururluyum. Her futbolcunun olduğu gibi benim de en büyük hayallerimden biri Şampiyonlar Ligi'nde oynamaktı. Bu hayalimi Galatasaray ile Real Madrid karşısında gerçekleştireceğim. O yüzden çok mutluyum. Ben ve takım arkadaşlarımız Galatasaray tarihine yeni bir sayfa açmak ve yeni bir başarı kazandırmak için çalışacağız.

Oynayacağımız her maç benim için çok özel maçlar olacaktır. Real Madrid maçı da mutlaka çok özel çünkü onlara karşı ilk defa forma giyeceğim ve Ronaldo'ya karşı forma giyeceğim. Bunlar bir araya geldiğinde benim için çok önemli bir maç oluyor. Ama her maç çok özel ve her maça da aynı şekilde maksimumu vererek kulübüme yararlı olmak istiyorum.

Her zaman başlangıçlar çok önemlidir. Şampiyonlar Ligi'nde de iyi bir başlangıç çok önemli. Kendi sahamıpzda kendi taraftarımızın önünde olmamız çok önemli. Antalyaspor maçında da gördük ancak şampiyonlar ligi'nde daha güzel bir atmosferin bizi beklediğinden eminim. Onların bize verdiği destekle en iyi şekilde efor sergileyip güzel bir sonuç almak istiyoruz.

Tabi ki grupta çok zor rakiplere karşı oynayacağız. Real Madrid gibi Juventus gibi avrupada söz sahibi olan takımlara karşı oynyacağız. ancak bizi de kimse yabana atmasın. çok büyük bir kapasiteye sahip bir takımımız var. önce real madrid maçına iyi başlarsa bu bizi diğer maçlara motive edecektir. iyi başlamak için çok önemli bir adım olacaktır. bu kapasite bizde var. taraftarımızın desteğiyle gruptan çıkabiliriz.'

GÖKHAN ZAN

'Grubumuzda geçen sezona göre daha güçlü takımlar var. Real Madrid ile geçen sene de karşılaşmıştık. Tanıdığımız bir rakip. İlk maçta saha ve seyirci avantajımızı kullanmak istiyoruz. Geçen sezon Real Madrid'e zor anlar yaşattık. Çok iyi bir mücadele örneği göstermiştik. İnşallah bu sene de aynı mücadeleyi yine gösteririz. Tabi ki Şampiyonlar Ligi'ne üç puanla başlamak istiyoruz. Avantaj yakalayarak başlamak istiyoruz.

Şampiyonlar Ligi, Türkiye Ligi'ne göre daha farklı. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde ilk üç maçı bir puanla tamamlamıştık ama daha sonra çeyrek final oynadık. Pes etmek yok tabi ki. İlk düşüncemiz ve hedefimiz gruptan çıkmak. Zor bir karşılaşma olacak. Real Madrid'e büyük bir saygı duyuyoruz. Dünyanın saygı duyduğu bir rakibe karşı oynayacağız. Hiç kimseden çekincemiz ve korkumuz yok. Galatasaray, her zaman 'Avrupa Fatihi'dir. Galatasaray, her zaman Avrupa'da daha farklı konsantre olmuştur. Bu sene de İnşallah hedeflerimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz. Umarım kendi saha ve seyirci avantajımızı lehimize çeviririz ve istediğimiz neticeyi alırız.

Lige baktığımız zaman tam form yakalayamamış olabiliriz ama bizim takım form yakaladıktan sonra kolay kolay düşüşe geçmiyor. İnşallah bunu ligde en kısa zamanda yakalayacağız ama Şampiyonlar Ligi'nde çok daha farklı bir Galatasaray olacaktır. Galatasaray Avrupa maçlarına çok alışık bir takım. Bunu Emirat Cup'ta da gösterdik. İnşallah taraftarımızın desteğiyle sahada çok farklı bir Galatasaray olacaktır. Rakibin kim olduğu önemli değil. Real Madrid bu sezon önemli transferler yaptı ve güçlendi. Ama biz de güçlendik. Önemli olan bizim ne yapacağımız. Bizim kapasitemizi ve potansiyelimizi sahaya nasıl yansıtacağımız önemli. Takım olarak kapasitemiz Avrupa düzeyinde. İnşallah Real Madrid karşısında da bunun örneğini göstereceğiz.

Her futbolcu Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde sahada olmak, o atmosferi yaşamak ister. Çok farklı bir duygu. Galatasaray camiasını ve Türkiye'yi temsili etmek insanı gururlandırıyor. Her futbolcu için onur verici bir durum. Oynayan olsun oynamayan olsun önemli olan Galatasaray için mücadele etmek, hedefimiz ve ortak noktamız Galatasaray'ın başarısıdır. Tabi ki sahay çıkmak her futbolcu için çok özel bir durum. Bunu geçen sezon güzel bir şekilde yaşadık. Umarım aynı başarıyı bu sezonda sergileriz.
Taraftarımızın özellikler Avrupa maçlarında arkamızda duruşu, yaratıkları o ambians ve rakipler için oluşan korkulacak durum çok öenmli. İnşallah Real Madrid karşısında da taraftarımız maçın en başından sonuna kadar arkamızda kararlı bir şekilde durarak rakibi baskı altına alırız ve güzel bir oyunla üç puanı alırız.'

YEKTA KURTULUŞ

'Aslında Real Madrid ile başlamak büyük bir avantaj. Sık sık karşılaştığımız bir rakip. Ne yapacabileceklerini biliyoruz. Bence en önemli iki oyuncusunda biri olan Mesut Özil'i kaybetti. Bale geldi ama şu anda ne yapacağı tam belli değil. Bir uyum süreci geçirecektir. O yüzden Real Madrid ile başlamak avantaj.

Avrupa'da Galatasaray büyük işler başarmıştır. Bunun son öreneği geçen sezon. Ben yarı final demiştim ama çeyrek finalde Real Madrid'e elendik. Bu sezon tekrar yarı final hedefimiz var. Olursa final neden olmasın. Bunu başarabilecek bir takımız. Çok kaliteli takiyeler yaptık. İlk maç Real Madrid. Bunu sıkıntısız atlatmak istiyoruz.

Zor bir takım ama biz de diğer takımlar kadar iyiyiz. En iyi mücadelemizi sergileyeceğiz. Ben bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.

Ben geçen sezon Şampiyonlar Ligi müziğini ilk 11 olarak sadece Cluj maçında duydum ama gerçekten inanılmaz bir atmosferdi. Onun heyecanı bambaşka. Biz de Şampiyonlar Ligi'ne alışkın bir takımız. Çok iyi ve çok tecrübeli oyuncularımız var. O yüzden yine geçen sezonki başarımızı tekrarlayacağımıza inanıyorum.

Real Madrid'in stadı belki bizimkisinden daha büyük ama bizim taraftarlarımız çok daha fazla ateşli. Onların seyircileri bizim ise taraftarlarımız var. Bize her maç büyük katkıda bulunuyorlar. Enerjimiz üştüğü zaman onlar bizi ateşliyorlar. Real Madrid maçında da öyle olacaktır. Maçı onların da yardımıyla en iyi şekilde bitireceğiz.
Vatan



Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü