13 öğretmene Gezi soruşturması

Adana’da Eğitim Sen üyesi 13 öğretmene Gezi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle idari soruşturma açıldı.
13 öğretmene Gezi soruşturması
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 13 öğretmen hakkında idari soruşturma açtı.

Adana’da daha önce de, 3 Temmuz’da, yine Gezi Parkı eylemleri nedeniyle öğretmen Güven Boğa’ya soruşturma açılmıştı.

Boğa tüm bu soruşturmaların kamu çalışanlarına gözdağı vermeye yönelik olduğunu söyledi.

“İki ayrı idari soruşturma var şu an. Biri bana açılmış olan, diğeri 13 öğretmene açılan.”

Kendisiyle ilgili soruşturmanın Gezi Parkı eylemlerinde grupları yönlendirmek, kitleye öncülük etmek iddiasıyla açıldığını belirten Boğa, 13 öğretmenin soruşturmasında da şu ana kadar müfettişlerce yöneltilen soruların ‘eylemlere katıldınız mı, çağrı yaptınız mı’ şeklinde olduğunu anlattı.

“Fotoğraflar var ellerinde. Bu siz misiniz diye gösteriyorlar. Emniyet’ten almışlar bilgileri.”

Adana’nın Gezi eylemleri sırasında en dinamik illerden biri olduğunu hatırlatan Boğa, Gezi sürecinde “Diren Adana” olarak içinde emek örgütlerinin, partilerin, derneklerin olduğu bir komite oluşturduklarını söyledi.

“Direniş süresince Diren Adana imasıyla çağrı yaptık. Onbinlerce insan bu çağrılara yanıt verdi.

“Ama ne kadar barışçıl biçimde düzenlemek istesek de polisin saldırıları, gözaltıları bitmedi. Adana’da 600’ün üzerinde insan gözaltına alındı.

“Bu sürecin faturaları çağrı yapanlara, özellikle de kamu emekçilerine çıkartılmak isteniyor. KESK Adana’da dinamik bir örgüt. Hem KESK’in hareketlerini sınırlandırmak hem diğer kamu emekçilerine gözdağı vermek çabasındalar. Bu soruşturmaları böyle düşünüyoruz.”

Boğa soruşturma açılan 14 kişinin sonuçta “memurluktan alma, sürgüne gönderme, maaş kesme, kınama” gibi cezalar alabileceğini belirtti. “Hükümetin istek ve ihtiyaçlarına uygun olarak ceza alabilirler.”

Güven Boğa’nın dışında haklarına yeni soruşturma açılan kişilerin isimleri şöyle:

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Adana Şubesi Başkanı Kamuran Karaca, yönetim kurulu üyeleri Orhan Alıcı, Ahmet Karagöz, Esra Arslan Kösele, Yalçın Alçiçek, Abdullah Yalçın, Halil Kara, sendika üyesi Mehmet Akarsubaşı, Kenan Kalkan, Mehmet Rüştü Şatır, Münir Korkmaz, Ayhan Topal ve Birol Satar.

Bianet
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü