Facebook'taki 'Lezbiyenler Patronuyum' profili nedeniyle kızı elinden alındı!

Eski eşinin lezbiyen olduğuna dair sahte Facebook hesabı açtığını ve sayfadan uygunsuz paylaşım yaptığını belirten kadın 10 yaşındaki çocuğunun elinden alındığını belirtti.
Facebook'taki 'Lezbiyenler Patronuyum' profili nedeniyle kızı elinden alındı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Antalya'da yaşanan olayda adına lezbiyen olduğuna dair sayfa açıldğını belirten31 yaşındaki Güneş Gürlü sayfanın mahkemede delil olarak kullanıldığını açıkladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre Gürlü, eski eşi H. Ö.'nün kendi adına lezbiyenolduğuna dair sahte Facebook hesabı açtığını ve sayfadan yapılan uygunsuz paylaşımları velayet davasına delil olarak sunup 10 yaşındaki kızını elinden aldığını öne sürdü. Eski eşinin kızını 8 aydır göstermediğini iddia eden Gürlü, internette imza kampanyası başlattı. Eski koca ise iddiaları yalanladı
 

Antalya’da yaşayan 31 yaşındaki Güneş Gürlü, 2002 yılında Mersin’de üniversite öğrencisiyken tanıştığı 34 yaşındaki H.Ö. ile evlendi. Denizli’nin Çardak ilçesinde yaşamaya başlayan çiftin bir kızları oldu. İddiaya göre, evliliği süresince eşinden şiddet gören ve aldatılan Gürlü, 5 yıl önce H.Ö.’den boşandı. Mahkeme çiftin 10 yaşındaki kızlarının velayetini anneye verdi. H.Ö. ise Çal Asliye Hukuk Mahkemesi’nevelayet davası açtı.

 LEZBİYEN HESABI DELİL OLARAK SUNDU

Güneş Gürlü’nün iddiasına göre, bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalışan H.Ö. velayet davası sürdüğü sırada eski eşi adına Facebook’ta sahte hesap açtı. “Lezbiyenim, kadın arıyorum” başlığıyla Gürlü’nün mini etekli fotoğrafını paylaşan H.Ö., künye bölümüne de “Lezbiyenler Patronuyum” yazdı. H.Ö., bir süre önce kapatılan hesabı mahkemeye delil olarak sundu. Mahkeme heyeti ahlakının olumsuz etkilenebileceği gerekçesiyle 10 yaşındaki Nehir’in velayetini babasına verdi.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

İlkokul 4’üncü sınıf öğrencisi N.Ö., 8 ay önce jandarma ve pedagog eşliğinde annesinden alınarak babasına verildi. Mahkemede adına açılan ve  sahte olduğu ileri sürdüğü hesapla şoka giren Güneş Gürlü, kızının elinden alınmasıyla adeta yıkıldı. Velayet davasında kararı temyiz eden Gürlü, sahte hesapla ilgili de eski eşi hakkında suç duyurusunda bulundu. H.Ö.’nün telefonunda ve bilgisayarında yapılan incelemede hesapla ilgili bir bulguya ulaşılamayınca takipsizlik kararı verildi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Eski eşinin kızını göstermediğini 8 ayda sadece 2 kez telefonla konuşabildiğini anlatan Güneş Gürlü, son çare olarak internette imza kampanyası başlattı. Toplanan imzalarıAdalet Bakanlığı’na göndereceğini ifade eden Gürlü, “Nisan ayında kızımın doğum günü vardı. İlk kez doğum gününü kutlayamadım. Anneler Günü’nde bütün günü ağlayarak geçirdim. Tek isteğim kızıma kavuşmak. Buradan da bir sonuç alamazsam Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağım” dedi.

“KIZIM TELEFONDA AĞLIYOR”

Eşinin kızını 9 yıl boyunca bir kere bile arayıp sormadığını öne süren Gürlü, “Bu yaşına kadar kızımın her şeyiyle ben ilgilendim. Babası görmeyi bile istemedi. Ayda 200 TL nafaka yatırıyordu ama her yatırdığında telefon açıp ‘Haram zıkkım olsun’ diyordu. Kızım şimdi hiç tanımadığı bir adamın ve üvey annenin yanında. Terliklerini bile almadan zorla götürdüler. ‘Kiminle kalmak istiyorsun’ diye sormadılar. Telefonda konuştuğumda ‘Anne ben burada kalmak istemiyorum’ diye ağlıyordu” diye konuştu.

“HESABI BEN AÇMADIM”

Eski eşi hakkında sahte hesap açtığı iddialarını yalanlayan H. Ö., ise şunları söyledi: “Kızımın fotoğraflarını görmek için Facebook’ta arama yaptığımda eşim adına olan hesabı gördüm. Oradaki uygunsuz paylaşılanları görünce beynimden vurulmuşa döndüm. Velayet davasında anlaşamayınca o hesabı mahkemeye sundum. Telefonum ve bilgisayarım incelendi, benim açmadığım ortaya çıktı ve takipsizlik kararı verildi.”

“İCRA YOLUYLA GÖREBİLİR”

Kızını annesine göstermediği iddialarını da yalanlayan H.Ö., “Asıl eski eşim bana kızımı göstermiyordu. Görmek için kaç defa Antalya’ya gittim ama sürekli adres değiştiriyordu. Adresini bana söylemiyordu. Kızını göremiyor diye bir şey yok. İcraya başvurarak istediği zaman görebilir. İcra benim en doğal hakkım. İstesem telefonla da konuşturmazdım. Kızım benim yanımda çok mutlu. Annesinin yanındayken dersleri çok kötüydü. Şimdi oldukça başarılı bir öğrenci. Bizi artık rahat bıraksın” dedi.

Vehaber Menu