Fransa karıştı! Grev büyüyor...

Fransa'da sendikaların başlattığı grev büyüyor.
Fransa karıştı! Grev büyüyor...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Fransa'da yasa tasarısına karşı çıkan sendikalar grev başlattı. Grevler liman, petrol rafinerileri ve demiryollarına sıçradı.

Fransız hükümeti, oylama olmadan çalışma yasasını değiştreceğini açıkladı, bu açıklamanın ardından ülkede grevler başladı ve her geçen gün yayılıyor.

Ülkenin önde gelen işçi sendikaları, meslek örgütleri ve öğrenciler bir haftalık eylem ve grev kararı almışlardı. İşçiler, yasayla işten çıkarmaların artacağını, çalışma saatlerinin uzayacağını ve fazla mesailere ödenen ücretlerin azalacağını savunuyor.

haberler.com'un haberine göre; ülkenin en büyük petrol şirketi Total, yüzlerce petrol istasyonunda yakıtın kısmen ya da tamamen tükendiğini bildirdi. Yetkililer, ülke genelindeki rafinerlerde yakıt çıkışının yaklaşık yüzde 50 düştüğünü söylüyor. Benzin istasyonlarında uzun araç kuyrukları göze çarpıyor.

Bu arada Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGT) grevlerde öncülük ederken, Cumhurbaşkanı François Hollande'nin de eleştiri oklarına hedef oluyor. CGT'nin 720 binden fazla üyesi bulunuyor. Grevler daha çok liman, petrol rafinerileri ve demiryollarında yoğunlaşıyor.

Sendikalar, Euro 2016 Futbol Şampiyonası başlamadan bir hafta önce yani 2 Haziran'da Paris metrosu ve bazı önemli tren hatlarında haftada iki günden fazla süresiz grev yapacaklarını bildirdi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü