Japon gazeteci Suriye'de esir düştü!

Japonya gazeteci Jumpei Yasuda'nın Suriye'de esir düştüğünü gösteren fotoğrafın gerçek olduğunu düşündüklerini açıkladı.
Japon gazeteci Suriye'de esir düştü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Pazar günü internette yayınlanan fotoğrafta sakalları uzamış Yasuda elinde "Lütfen bana yardım edin. Bu son şansım" yazan bir kağıtla görülüyor.

Yasuda'nın geçen yıl Temmuz ayında El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi tarafından kaçırıldığı düşünülüyor.

Japon hükümeti gazeteciye yardım edebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını açıkladı.

Japon Dışişleri Bakanı Fumio Kişida bugünkü açıklamasında "Fotoğrafın Yasuda'ya ait olduğunu düşünüyoruz" dedi.

'Elimizden geleni yapıyoruz'

Hükümet sözcüsü Yoşihide Suga hükümetin "büyük bir bilgi ağını kullandığını ve yanıt verebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını" söyledi.

Mart ayında yayınlanan bir videoda Yasuda hükümetin kendisini göz ardı ettiğini söylemişti. Japon gazetecinin o videonun çekimi sırasında kendisini esir alan militanların okumasını istediği metni okuduğu sanılıyor.

Geçen yıl IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) Suriye'de Japon savaş muhabirleri Kenji Goto ve Haruna Yukawa'nın başını kestikten sonra Japonya, gazetecileri kurtarmak için yeterince çaba harcamamakla suçlanmıştı.

Japon Kyodo haber ajansına konuşan ve Nusra Cephesi için aracı olduğunu iddia eden ismi gizli bir kaynak, eğer Japon hükümeti müzakere etmezse Yasuda'nın IŞİD'e teslim edileceğini söyledi.

 

BBC

Vehaber Menu