Başbakan'la görüşen Gezi heyetine soruşturma!

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili soruşturmayı yürüten savcı, Başbakan ile görüşmeye katılan altı kişinin ifadesinin alınması için Emniyet'e talimat verdi.
Başbakan'la görüşen Gezi heyetine soruşturma!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Cumhuriyet'ten Murat İnceoğlu'nun haberine göre Gezi soruşturması dosyasını inceleyen avukat Yıldız İmrek, savcılıktan Emniyet’e yazılan bir yazı ile karşılaştı. Savcı Nazmi Okumuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen heyette yer alan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, mimar Derya Karadağ, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, Beyoğlu Semt Dernekleri Sözcüsü Cem Tüzün’ün ve KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan’ın ifadesinin alınmasını istedi. Avukatların, yazıda yer alan isimlerin gelip savcılıkta ifade vermesi talebi ise olumsuz yanıt aldı.

Savcılığın kararının öğrenilmesinin ardından Emniyet’i arayan DİSK’in avukatı Necdet Okcan ise Emniyet’e henüz bir yazı ulaşmadığı yanıtını aldı. Çerkezoğlu, “Henüz tebligat yapılmadığı için neden ifade vermemiz gerektiğini bilmiyoruz. Daha önce fezlekede adımız olmasına rağmen soruşturmaya dahil edilmemiştik. İfadesi alınması istenenler Başbakan ile görüşen heyette yer alan isimler” dedi.

'BAŞBAKAN SİNİRLENMİŞTİ'

Gezi protestoları sırasında heyetle görüşen Erdoğan, Çerkezoğlu’nun sözlerine sinirlenmiş ve görüşmeyi bir süre terk etmişti. Erdoğan, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nu kastedip yanlışlıkla eşi Arzu Çerkezoğlu’na “Aşırı sendikacı” sözünü kullanmıştı.
Vehaber Menu