Onur Yürüyüşü için imza kampanyası başlatıldı!

Onur Haftası Komisyonu yaptığı açıklamada 'Orlando katliamının ertesinde LGBTİ'leri tanımayanlara, aşkı baskılayanlara, nefret kusanlara inat sesimizi yükseltelim.' dedi.
Onur Yürüyüşü için imza kampanyası başlatıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

24. İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında düzenlenecek 14.İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü için bir imza kampanyası başlatıldı. Hafta, 20-26 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Gelenekselleşen İstanbul LGBT Onur Yürüşü'nün ise 26 Haziran Pazar günü güvenle yapılması için yetkililerden sorumluluk almaları bekleniyor.

2015 yılının Haziran ayında düzenlenmek istenen İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü Valilik tarafından “bazı grupların yürüyüşe tepki gösterebilecekleri” ve “provokasyona açık olması” sebebiyle engellenirken, bu yıl yürüyüşün güven içinde gerçekleşmesi için toplanan imzalar İstanbul Valiliği'ne ve ilgili kurumlara iletilecek.

İstanbul  LGBTİ Onur Haftası Komisyonu imza metninde; toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmanın anayasal demokratik bir hak olduğu belirterek; 2003 yılından bu yana binlerce kişinin katılımıyla İstiklal Caddesi'nde yürüyüşün gerçekleştiğini belirtiliyor.

Komisyon, "Barış içinde bir arada ve huzurla yaşayabileceğimiz bir ortamı tesis etmekle sorumlu olan başta İstanbul Valiliği olmak üzere tüm ilgili devlet aygıtlarını, anayasal hakkımızı güvenle kullanmamız ve İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’nün önceki yıllardaki gibi tüm renkleriyle gerçekleştirebilmesi için göreve çağırıyoruz." diyor.

"Orlando katliamının ertesinde LGBTİ'leri tanımayanlara, aşkı baskılayanlara, nefret kusanlara inat sesimizi yükseltelim." diyen  Onur Haftası Komisyonu, herkesi imzalarıyla destek vermeye çağırıyor. 

Vehaber Menu