AKP sahte yollarla üye yapıyor!

BDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, bugün yaptığı yazılı açıklamada, AKP yönetiminin sahte yollardan üyelik sağladığını belirtti.
AKP sahte yollarla üye yapıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Beştaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Bilindiği gibi son günlerde ülkemizin farklı şehirlerinden pek çok kişinin bilgisi dışında AKP üyesi yapıldığına dair haberler basına yansımıştır. Başka partilere üye kişilerin toplu bir şekilde AKP üyesi yapıldığı ortaya çıkmış, bunlarla ilgili çeşitli suç duyuruları da yapılmıştır. Açıktır ki, bu sahte üyelikleri iyi niyetle izah etmek mümkün değildir. İktidar partisinin her fırsatta övündüğü 8 milyona varan üye sayısının nasıl elde edildiği konusu da, şimdi daha iyi anlaşılmaktadır.

Diğer parti üyeliği de düşüyor

Yine basına da yansıyan bazı söylentilere göre sahte üyelikler için gereken kişisel bilgiler, çeşitli resmi kurumlar tarafından verilen yardımlar için yurttaşlardan alınan kimlik bilgilerine dayanılarak düzenlenmiştir. Şu anki düzenlemelere göre mükerrer üye olarak görünen kişilerin her iki parti üyeliği de silinmektedir. Böylece AKP’ye sahte yollarla üye yapılan kişiler eğer başka bir partinin üyesi iseler, bu üyelikleri de düşmektedir. Bu durum, kişinin isteği ve bilgisi dışında başka bir partiye üye yapılmasının verdiği rahatsızlık yetmezmiş gibi, hak kayıplarına da neden olmaktadır.'

Milliyet

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü