İnfial'e LGBTİ baskını!

Polisler İnfial isimli anarşistlerin bulunduğu mekana ikinci kez baskın düzenledi.
İnfial'e LGBTİ baskını!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

LGBTİ eylemlerinin ardından İnfial isimli anarşist mekana polisler baskın düzenledi.

Baskına ilişkin İnfial Mekan Kollektifi'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Dün akşam 23:30 sularında İstanbul’da bulunan anarşist mekan infiAl’e 24. Onur Haftası etkinliklerine yönelik LGBTİ+ avına çıkan kolluk güçleri tarafından, tamamı uydurma olan bir takım ihbar senaryolarıyla ikinci kez baskın yapıldı.

Onur Haftası etkinlikleri ve TransPride kapsamında linç kampanyası yürüten, faşistleri de yanlarına alarak sokakları ve hatta mekanları abluka altına alan kolluk güçleri 20.06.2016 tarihinde infiAl’de gerçekleştirilecek olan ‘Homo/Transfobik Saldırılara Karşı Özsavunma Atölyesi’ne katılmak isteyenleri önceden gözdağı, tehdit ve sindirme amaçlı 2 akrep tipi araç ve 20’ye yakın sivil polisle gelerek, mekanda önce arama yapmak istemiş ancak, gösterilen tepkiden sonra GBT kontrolüne yönelmişlerdir.

Aylardır etrafta cirit atıp tacizde bulunan, mekanı ve çevresindekileri kriminalize etmek için fırsat kollayan, ucuz ve mesnetsiz iddiaları baskın gerekçeleri gibi gösteren, her gün trans cinayetlerine şahit olduğumuz bir coğrafyada, kendi kendini savunma hakkını potansiyel tehdit olarak gören faşist zihniyetin, bizi şaşırtmayacağı aşikar.

Ancak infiAl bizim için sadece bir ‘mekan’dır, bugün Tarlabaşı’nda yarın başka bir yerde, anarşi ve sosyal devrim mücadelesinin bütünü değil sadece bir parçasıdır. O nedenle yüzyüzelik ilişkilerinin sekteye uğradığı durumlara müdahil olmak için benzer bir çok mekanı destekliyoruz. Sadece şehrin kozmopolit merkeziyetlerinde değil, tüm yerelliliklerde anarşist ve anti-otoriterler için bu tür alanların oluşturulması gerekliliğinin önemini her zaman vurguluyoruz. İşgal, sosyal mekan yada farklı bir format hiç fark etmez, anarşist mücadeleyi yükseltmek için çaba gösteren herkesin yanındayız ve bu gibi oluşumların gerçekleştirilebilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.

Bu noktada tüm yoldaşlarımıza çağrımız; bezdirme çabaları karşısında, anarşist mücadele için önemli bir misyonu olan bu alanı savunmak adına elimizden geleni yapacağız. Etkinliklerimizi tüm enerjimizle gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Mücadeleler arasında sadece yerel değil uluslararası anlamda da bir fikir alışverişi, deneyim aktarımı ve paylaşımı çerçevesinde bir köprü rolü üstlenen bu zemini sağlamlaştırarak, dayanışmayı yükseltmekten başka çaremiz bulunmuyor. Mekanın enerjisinin koruması ve daha da yükseltmesi için sadece otoritenin saldırıları karşısında omuz vererek değil, fiziksel olarak da iletişim içinde bulunarak dayanışmanızı gösterebilir, anarşist mücadelenin genelleşmesi yolunda gerçekleştireceğiniz etkinlikler (söyleşi, atölye, sunum, konferans, dinleti, tartışma vs.) yoluyla dayanışma ve iş birliğini yükseltebiliriz.

Vehaber Menu