Polis yolda yürüyen LGBTİ'lileri gözaltına almaya başladı!

Onur Yürüyüşü yapmaktan vazgeçip Taksim'de dağılmış bir şekilde gezen LGBTİ'liler polis tarafından gözaltına alınmaya başladı.
Polis yolda yürüyen LGBTİ'lileri gözaltına almaya başladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İstanbul Valiliği’nin LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nde basın açıklamasına bile izin vermemesinin ardından hayatın her alanına ‘dağılma’ kararı alan LGBTİ bireyleri gözaltına alınmaya başladı. Polis İstiklal Caddesi'nde GBT kontrolü yapıyor.

İstanbul Valiliği, 19 Haziran’daki Trans Onur Yürüyüşü ve bugün gerçekleşmesi planlanan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne izin verilmeyeceğini duyurmasının ardından Onur Haftası Komitesi, yürüyüşü iptal ettiğini açıklamıştı.

Polisin kendilerine “Lütfen dağılın ve hayatın normal akışına dönmesine izin verin” diye seslendiğini hatırlatan komite, “Biz de bu çağrıya riayet ediyoruz: 26 Haziran Pazar günü, İstiklal Caddesi’nin her köşesine dağılıyoruz. Hayatı ‘normal’ akışına döndürmek için Pazar günü Beyoğlu’nun her sokağında, her caddesinde birbirimize kavuşuyoruz” duyurusunu yapmıştı.

Bugün, sabah saatlerinde bu çağrıya karşılık ilk görüntüler Anadolu-Avrupa yakası arasındaki deniz motorlarından geldi. LGBTİ bireyler Boğaz’ı gökkuşağı renkleriyle donattı.

Vehaber Menu