Hırvatistan futbol takımında kadın antrenör!

Hırvatistan'ın 5. liginde lider olan Viktorija Vojakovac takımı, 24 yaşında kadın bir teknik direktöre sahip: Tihana Nemcic.
Hırvatistan futbol takımında kadın antrenör!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Bir dönem modellik de yapan Nemcic, 2008′de Miss Sports Croatia isimli bir yarışmada da 15 finalistten birisi olmuştu.

24 yaşındaki kadın futbolcu Tihana Nemcic, gerekli lisansı alır almaz ülkesi Hırvatistan’ın 5. Ligi’ndeki Viktorija Vojakovac takımının başına geçti. Hırvatistan 5. Ligi’nde NK Viktorija Vojakovac kulübü 24 yaşındaki Tihana Nemcic’i antrenör olarak göreve getirdi.

10 yıldır Dynamo ZNK Maksimir kulübünde futbolculuk yapan Nemcic, daha önce U17 takımlarında antrenörlük yapan Nemcic, lisansını alır almas Viktorija kulübüyle anlaştı. Nemcic, “Eğer kadınlar ve erkekler bu lisansı eşit olarak alabiliyorsa neden kadınlar erkeklerin dünyasında çalışamasın.

Antrenör olarak oyunda yaratıcılığım ve özgürlük alanım bulunuyor. Oyuncular futbolu biliyor ama geliştirmemiz gereken şeyler var” dedi. Erkek oyuncularının kendisini dinlediğini ifade eden Nemcic, “Her antrenmanda beni çok iyi dinliyorlar ve hiçbir problem çıkmadı. Çok iyi bir takımız var ülkenin birinci ligine çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Nemcic en büyük hayalinin ise Zlatan Ibrahimovic’le tanışmak olduğunu söyledi.
Vehaber Menu