Subaylara kadın bulup,askere küflü gıda yedirmişler!

TSK'da ihaleleri haksız şekilde alan firmaların satışlarını sürdürebilmek için subaylara kadın buldukları, bazı subayların askerlere çürük ve bozuk gıdaları yedirdikleri öne sürüldü.
Subaylara kadın bulup,askere küflü gıda yedirmişler!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Milliyet'ten Erdal Kılınç'ın haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı bazı birliklerin gıda ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatılan operasyonda önceki gün gözaltına alınan, aralarında 4 albay ve 5 astsubayın da bulunduğu 54 kişinin sorgusu sürüyor. İhaleleri haksız şekilde alan firmaların ilişkilerini sürdürmek için bazı askerlere kadın buldukları, hediye gönderdikleri tespit edilirken, gözaltındaki subayların bozuk çürük ve küflenmiş gıdaları askere yedirdikleri ileri sürüldü.

Mali polisin yaklaşık 1 yıl süren teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından başlatılan operasyonla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. TSK'nın gıda ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiaları üzerine başlatılan operasyonda, suça karıştığı belirlenen bir firma ve sahibi hakkında 2003 yılında da 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlamasıyla işlem yapıldığı ortaya çıktı. Astsubay olarak görev yaparken askeri mahkeme tarafından 'ihaleye fesat karıştırmak'tan ordudan ihraç edilen D.İ'nin ise hapis yattıktan sonra ihale alan firmada çalışmaya başladığı, ayrıca eşini de burada işe yerleştirdiği öğrenildi.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda, gözaltındaki kişilere 'fuhuşa aracılık etmek' suçlamasının da yöneltileceği ortaya çıktı. Çetenin yabancı kadınları servis ettiği bir albayın, birlikte olduğu kadının askerde olan erkek arkadaşı izin almakta zorluk yaşadığı zaman devreye girerek izne çıkmasını sağladığı da belirlendi. İhaleleri haksız şekilde alan firmaların, bazı kamu görevlileri ile askerlere nakit para verdikleri, kredi kartı borcunu ödedikleri veya çeşitli hediyeler gönderdikleri de ileri sürüldü.

'Fuhuşa aracılık' suçlaması
Askeriyeye eksik, bayat hatta küflenmiş gıdaların verilmesinde yaşanan sıkıntıların rütbeli subayların araya girmesiyle çözüldüğü iddia edildi. TSK'nın bazı birliklerinin gıda ihalelerine fesat karıştırması olayının, İstanbul'da faaliyet gösteren 4 firma aracılığıyla yapıldığı, başta Tuzla Piyade Okulu olmak üzere birçok askeri birliğe eksik, tüketim tarihi geçmiş ve fahiş fiyatla gıda maddesi satıldığı iddia edildi. 25 ihalede yaklaşık 10 milyon lira vurgun yapıldığı iddia edilirken, 4'ü albay, 5'i astsubay 54 kişinin sorgularının sürdüğü belirtildi.
Erdal Kılınç/ Milliyet