Bursa'da heykele boyalı saldırı!

İzmir metrosundaki heykel de saldırıya uğramıştı.
Bursa'da heykele boyalı saldırı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Bursa Nilüfer'de bulunan ''Özgür Olmak'' heykeline boyalı saldırı gerçekleşti. Bursamuhalif.com'da yer alan habere göre, Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’na katılan Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh tarafından yapılarak  kente armağan edilen “Özgür Olmak” isimli heykele saldırı düzenlendi.

 

Heykele, sergilendiği Konak Kültürevi önünde siyah boya dökülerek yapılan saldırı hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey şunları söyledi:

 

“Nilüfer Belediyesi olarak iki yılda bir yapılan Heykel Sempozyumuna katılan dünyanın tanınmış Vietnamlı sanatçısı Van Hoang Huynh’un 'Özgür Olmak' adını verdiği heykel Konak mahallesindeki Konak Kültürevi önünde saldırıya uğradı. Sanata ve sanatçıya düşman olan bu zihniyeti kınıyorum. Ne günlere kaldık! Heykele bile tahammül edemeyen bu zihniyet ile nereye gidiyoruz? Sanata ve sanatçıya karşı artan düşmanlık bizi insanlığımızdan uzaklaştırıyor. Biz her zaman olduğu gibi “sanatın ve sanatçının” yanında olmaya devam edeceğiz."

 

ÖNCE HEDEF HALİNE GETİRİLİYOR SONRA SALDIRIYA UĞRUYOR

 

Sempozyumda yapılan heykellerden biri olan Ukraynalı sanatçı Gutyrya Vyacheslav tarafından Bursa’ya armağan edilen “Adem ile Havva” isimli heykel de, AKP Nilüfer İlçe Teşkilatı tarafından müstehcen bulunmuş ve heykel önünde yapılan basın açıklamasıyla kaldırılması istenilmişti.

 

Nilüfer Belediyesi’nin 5 yıllık heykeli yerinden kaldırmaması üzerine heykel bir Nisan ayında bir saldırıya uğramıştı.