Avcılar'da trans kadınlara satırlı saldırı! Öldürmeye teşebbüs diye suç yok..

Avcılar'da Meis Sitesi'nde evlerinin mühürlenip açılmasının ardından değişik bölgelerde seks işçiliği yaparak hayatta kalmayan çalışan trans kadınlara Avcılar Ambarlı'da yeni bir saldırı oldu. Olay yerinde bulunan gazeteci Michelle Demishevich, saldırgan
Avcılar'da trans kadınlara satırlı saldırı! Öldürmeye teşebbüs diye suç yok..
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-10-29 03:52:12    

İstanbul Avcılar Ambarlı’da bir trans kadının evini basan 20 kişi  taş, satır ve sopalarla trans kadınların bulunduğu eve saldırdı. Saldırının ardından polis çağrıldı. Trans kadın gazeteci Michelle Demishevich, olayın ardından 'İstanbul Barosu bir defa sasirt bizi yanimizda ol' dedi.

Polisler 'Taraflar barışsın, bugün bayram günü' dedi. Ardından polisler saldırganlara işlem yapmadan arabuluculuk yapmaya çalıştı.


Trans kadınların ısrarı sonucunda saldırganlar yakalatıldı ve Avcılar Polis Merkezi’ne götürüldü. Karakola giden trans kadınlar sadece iki saldırganın gözaltında olduğunu fark etti. Trans kadınlar karakolda ifade verdi. 'Bizi öldürmeye teşebbüs ettiler' diyen kadınlara polis, öyle bir suçun olmadığını söyledi.


Karakoldaki işlemlerin ardından Avcılar Devlet Hastanesi’ne rapor almaya giden trans kadınlara adli vaka olmasına rağmen bir kadın doktor bakmayı kabul etmedi. Trans kadınlara 'Herkes gibi sıraya girin' dedi.

Michelle Demishevich  attığı tweetlerde şu ifadelere yer verdi; '15 fascist erkek sopalarla trans kadin arkadasimizin evini basti polis taraflar barissin bayram gunu diyor, #RadioHead etkinligini basan fascist dusunce bugun Avcilar'da trans kadinin evini basti, Fascistlerin saldirisi sirasinda komsular isiklarini kapatip sessiz kaldilar ahlakiniz namusunuz yerin dibine batsin, Suan Avcilar Polis Merkezi'ndeyiz acil hukuki destege ihtiyacimiz var dernekler ve istanbul barosu acil destek lutfen. #Karaman da cocuk tecavuzlerine susanlar trans kadinlara saldiriyor namuslu delikanlilar. Istanbul Barosu bir defa sasirt bizi yanimizda ol, Polise ifade veren bir trans kadin 'oldurmeye tesebbus' dedi ifade alan polis oyle bir suc yok dedi.'

 

 

Vehaber Menu